Κόσμος

Ομπάμα: ‘Αλλοι υποψήφιοι ίσως να άξιζαν περισσότερο το Νόμπελ Ειρήνης

 Με την φράση αυτή ο αμερικανός Πρόεδρος προσπάθησε να δείξει οτι συνειδητοποιεί το οξύμωρο...

της βράβευσής του με το Νομπέλ Ειρήνης την στιγμή που η χώρα του εμπλέκεται σε 2 πολέμους.

Η φετινή επιλογή για την απονομή του βραβείο Νόμπελ «πρέπει να γίνει κατανοητή στο πλαίσιο της παγκόσμιας κατάστασης, με τις μεγάλες εντάσεις, τους πολυάριθμους πολέμους, τις άλυτες συγκρούσεις, τον κίνδυνο εξάπλωσης των πυρηνικών, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την υπερθέρμανση του πλανήτη», όπως δήλωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης ο Θόρμπιορν Γιάγκλαντ, πρόεδρος της Νορβηγικής Επιτροπής Νόμπελ.

«Από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος Ομπάμα προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα συνεργασίας που μπορεί να βοηθήσει στην ανατροπή αυτή της κατάστασης», όπως είπε.

«Πολλοί έχουν πει ότι το βραβείο αυτό είναι πρόωρο. Ωστόσο η ιστορία έχει πολλά να πει για τις χαμένες ευκαιρίες. Τώρα, σήμερα, έχουμε την ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις ιδέες του προέδρου Ομπάμα. Το φετινό βραβείο αποτελεί μία έκκληση για δράση για όλους μας».

Ο Ομπάμα είναι ο τρίτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με τον Θίοντορ Ρούσβελτ και τον Γούντρο Γουίλσον, που τιμάται με το Νόμπελ Ειρήνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που αυξάνει στο 50% τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο
«Έκρινα ότι είναι απαραίτητο να αυξηθούν οι τελωνειακοί δασμοί στον χάλυβα και στο αλουμίνιο για να ρυθμιστούν οι εισαγωγές και να εξασφαλιστεί ότι δεν θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Οι καπνοί από τις φωτιές στον Καναδά εξαπλώνονται στις ΗΠΑ θέτοντας σε υγειονομικό κίνδυνο δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους
Τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια καρδιοαγγειακά νοσήματα, πνευμονολογικές και άλλες παθήσεις είναι οι πιο ευάλωτοι στις επιπτώσεις του καπνού
Οι καπνοί από τις φωτιές στον Καναδά