Κόσμος

Ιράν κατά Ρωσίας για τους πυραύλους

Η Τεχεράνη απειλεί ότι θα πάει στα δικαστήρια αν η Ρωσία δεν παραδώσει τους πυραύλους S-300.

“Οι Ρώσοι, οπωσδήποτε κάτω από την πίεση του σιωνιστικού λόμπι και της Αμερικής, αρνούνται να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους” είπε ο ταξίαρχος, Μοχαμάντ Χασάν Μανσουριάν.  

Ήδη η Τεχεράνη δείχνει τα “δόντια” της καθώς πραγματοποιεί μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις αυτές τις μέρες. Στόχος είναι να δώσει το μήνυμα ότι είναι σε θέση να προστατεύσει τις πυρηνικές εγκαστάσεις της. Μετά και την αποτυχία να υπάρξει συμφωνία για τα πυρηνικά οι 6 μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβάλλουν κυρώσεις στο Ιράν. 

Η Μόσχα δέχτηκε πιέσεις να μην παραδώσει πυραύλους που θα βοηθούσαν το Οράν να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις του από μία ενδεχόμενη επίθεση.   

Να σημειθωεί ότι το Ισραήλ, και οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικών μέτρων κατά του Ιράν αν η διπλωματία αποτύχει να δώσει λύση στο πρόβλημα με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης
Στρατιωτικές επιχειρήσεις για πιθανή επίθεση
Ρωσία-ΗΠΑ στην ίδια γραμμή για τα πυρηνικά;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες ακυρώσεις πτήσεων στο Χίθροου μία ημέρα μετά το χάος σε πολλά αεροδρόμια λόγω τεχνικού προβλήματος
Τουλάχιστον 16 πτήσεις - μεταξύ των οποίων αυτές με προορισμό τις Βρυξέλλες και το Τορόντο και αυτές που αναμένονταν από τη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο - ακυρώθηκαν σήμερα
Αεροδρόμιο Χίθροου