Ελλάδα

Θα κατέβει ο σταυρός από τους δημόσιους χώρους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αποκαθήλωση των Χριστιανικών Συμβόλων από δημόσιες υπηρεσίες,

σχολεία, δικαστήρια, κλπ, άφησε η κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, στη Βουλή, αν και η δεύτερη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο έχει προσφύγει η Ιταλία, είναι υπέρ της αποκαθήλωσης, τότε και η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί.

«Σε αυτή την περίπτωση» είπε ο κ. Καστανίδης, «όλες οι χώρες μέλη θα πρέπει να προσαρμοστούν διότι τα πρόστιμα και οι καταδίκες θα είναι δυσβάσταχτες» και πάντως διαβεβαίωσε ότι νωρίτερα θα προηγηθεί διάλογος και συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδας.

Ο ερωτών βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ρουντούλης, ισχυρίστηκε πως οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι αναγκαστικά εκτελεστέες κι ανέφερε το παράδειγμα της Τουρκίας που αρνείται κατά σύστημα την εφαρμογή τους.  

«Να μην εξισώστε την Ελλάδα με την Τουρκία που δεν έχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο…, αλλά και κανείς δεν μπορεί να εισηγηθεί υπέρ της διαρκούς έκδοσης ταπεινωτικών καταδικαστικών αποφάσεων κατά της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Να θυμίσουμε ότι, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε Ιταλίδα υπήκοο που προσέφυγε σε αυτό προκειμένου να μην αναρτάται ο εσταυρωμένος σε δημόσιο χώρο κι αυτή τη στιγμή αναμένεται η δευτεροβάθμια απόφαση του Δικαστηρίου, μετά την προσφυγή σε αυτό του Ιταλικού Κράτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Με έλεγε τεμπέλη, εκνευρίστηκα και την κάρφωσα με κουζινομάχαιρο πολλές φορές» λέει ο 21χρονος μητροκτόνος της Λάρισας
Ο ξάδερφός του υποστηρίζει ότι πήγε σπίτι γιατί του ζήτησε να τον βοηθήσει να πετάξουν κάτι μπάζα και πως όταν κατάλαβε ότι η θεία του ήταν νεκρή έβαλε τις φωνές
Το θύμα και ο δράστης της δολοφονίας στη Λάρισα