Η Ισπανία κόβει από το 2011 το τσιγάρο

Οι καπνιστές θα έχουν στη διάθεσή τους ακόμα λίγους μήνες για να καπνίζουν σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ στην Ισπανία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυβέρνηση ήλπιζε ότι θα επέβαλε αυστηρούς κανόνες για να σταματήσει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους από φέτος, αλλά η υπουργός Υγείας, Τρινιδάδ Χιμένεθ δήλωσε σήμερα ότι οι αυστηροί περιορισμοί δεν θα εφαρμοστούν πριν από την αρχή του 2011. 

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ισπανίας η μεταρρύθμιση του νόμου που ισχύει από το 2006 και απαγορεύει το κάπνισμα σε χώρους εργασίας, στο μετρό και σε άλλες τοποθεσίες, θα παρουσιαστεί στο Κογκρέσο στις αρχές Ιουνίου και θα συζητηθεί τον ίδιο μήνα. 

“Όλα αυτά μας φέρνουν στις αρχές του 2011”, δήλωσε η Χιμένεθ, σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τη δημόσια υγεία. 

Στη μεταρρύθμιση του νομοσχεδίου αντιτίθεται η Ισπανική Ομοσπονδία Ξενοδοχείων και Κέτερινγκ, που υποστηρίζει ότι εάν επιβληθεί πλήρης απαγόρευση καπνίσματος θα δεχτεί σοβαρό πλήγμα ο συγκεκριμένος τομέας, καθώς προβλέπεται ότι θα μειωθούν οι πωλήσεις κατά 7% στα εστιατόρια και κατά 10-15% στα μπαρ και στα καφέ. 

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 44,2% των Ισπανών διαφωνεί με την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος, ενώ υπέρ του μέτρου τάσσεται το 47,4%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
: Περισσότερα άρθρα
Κατάψυξη ωαρίων: Μόδα ή εργαλείο;
Η ταχεία εξέλιξη της αναπαραγωγικής ιατρικής τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει νέες επιλογές στις γυναίκες που επιθυμούν να διατηρήσουν...
Closeup shot of an unrecognizable pregnant woman holding an ultrasound scan
Μυστήριο με τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη σπάνια μετάδοση μεταξύ ανθρώπων
Μιλώντας στο iatropedia.gr, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο ιός να έχει αλλάξει τον τρόπο «συμπεριφοράς» του
κρουαζιερόπλοιο