Πολιτική

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: “Παρά τις πιέσεις που δεχτήκαμε έχουμε θετικό έργο”

Το τελικό κείμενο της εισήγησης της ΚΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου πρόκειται για την πρώτη Κεντρική Επιτροπή μετά από πολύ καιρό που θα έχει προγραμματικό χαρακτήρα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης .

 Τα μέλη της ΠΓ συζήτησαν επί μακρόν τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα θετικά της συμφωνίας και τις δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομία , με το βάρος σε κόμμα και κυβέρνηση να πέφτει πλέον στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο.
Μάλιστα η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά και στον τρόπο που θα προκύψει η ανάπτυξη. Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη που θα στηρίζει την εργασία, σε αντίθεση με τη ΝΔ που είναι σταθερά προσανατολισμένη , στη συντριβή της εργασίας.
Η ΠΓ συζήτησε μια σειρά θεμάτων σε τομείς του πολιτικού σχεδιασμού και του κυβερνητικού έργου, με αιχμή πάντα το κοινωνικό κράτος , όπως συζητήθηκε και το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο. Ενώ αρκετά μεγάλη συζήτηση έγινε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και στις αλλαγές στην παιδεία κυρίως αναφορικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μεγάλη συζήτηση έγινε και για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων , όπου η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της, όπως τα ζητήματα δικαιωμάτων και δημοκρατίας.
Επίσης συζητήθηκε και η βελτίωση του κυβερνητικού έργου και του συντονισμού αλλά και η επαφή κυβέρνησης – κόμματος.
Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, στο κλείσιμο της ομιλίας του, ζήτησε να γίνει ένας απολογισμός της τελευταίας διετίας, υπογραμμίζοντας πως παρά τις πιέσεις που δεχτήκαμε έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε και να σταθούμε σε αυτό, έχουμε πάρει παρά πολλές πρωτοβουλίες σε σειρά ζητημάτων.
Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε το δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια, ανέφερε ο κ. Τσίπρας .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μέσα στη Σύνοδο Κορυφής: «Όχι business as usual με τρίτες χώρες στην άμυνα», είπε ο Μητσοτάκης – Η προειδοποίηση Ζελένσκι και ο ανυποχώρητος Όρμπαν
Στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα και συγκεκριμένα σχετικά με τη συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, ο πρωθυπουργός...
Σύνοδος Κορυφής 2
Μήνυμα στη Λιβύη από Βρυξέλλες: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να εχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη
«Η επανάληψη αυτού του μηνύματος είναι απαραίτητη για να καταστήσει σαφές σε Τουρκία και Λιβύη ότι αυτό το μνημόνιο δεν έχει καμία πρακτική αξία»
Χάρτης 14