Τεχνολογία

Γιατί η Apple έδωσε 2 δισ. δολάρια στην Nokia;

Στα πολύ καλά φετινά οικονομικά αποτελέσματα της Nokia φαίνεται πως έχει συμβάλει και η Apple

Η Nokia ανακοίνωσε τα εντυπωσιακά οικονομικά της αποτελέσματα, με κέρδη ανά μετοχή περίπου €0,08 όταν οι προβλέψεις την ήθελαν να έχει €0,05.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, τα λειτουργικά κέρδη της Nokia Technologies σημείωσαν άνοδο 90% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο οικονομικό τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. 
Φυσικά στα αποτελέσματα αυτά μεγάλο ρόλο έπαιξε και η πληρωμή και η μεταφορά χρημάτων που έκανε η Apple στην Nokia (2 δισεκατομμύρια δολάρια), με σκοπό την αποφυγή νέων δικαστικών διαμαχών μεταξύ των δύο εταιριών για πατέντες της Nokia, που χρησιμοποιούσε και πλέον μπορεί να χρησιμοποιεί νόμιμα η Apple.
Με το συμφωνητικό που υπογράφηκε πριν λίγους μήνες, η Apple πλέον μπορεί να χρησιμοποιεί συγκεκριμένες πατέντες της Nokia (χωρίς να γίνουν γνωστές ποιες) χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, δίνοντας τέλος στις διαμάχες μεταξύ τους. 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τεχνολογία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τεχνολογία: Περισσότερα άρθρα
Γυαλιά μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο ό,τι βλέπεις και ακούς, λειτουργούν ως κινητά και απαντούν σε ερωτήσεις
Τα γυαλιά, όπως ανακοινώθηκε, υποστηρίζουν πολυτροπικές δυνατότητες, όπως αναγνώριση αντικειμένων, μετάφραση κειμένου, μέτρηση θερμίδων και καθημερινές ερωτήσεις και απαντήσεις
Τα γυαλιά της Xiaomi
Νέο AI μοντέλο της Anthropic εκβίασε μηχανικό: «Θα αποκαλύψω την εξωσυζυγική σου σχέση αν με αντικαταστήσεις»
Το ΑΙ μοντέλο Claude Opus 4 της επιχείρησε να εκβιάσει τους προγραμματιστές του, σε ποσοστό 84% ή και υψηλότερο, κατά τη διάρκεια δοκιμών σε διάφορα υποθετικά σενάρια
Λάπτοπ 13