Συμβαίνει τώρα:
Νεκρή γυναίκα στην Άνδρο μετά από πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα
Υγεία

Η διατροφή που δυσκολεύει μια γυναίκα να μείνει έγκυος

Οι γυναίκες που τρώνε συχνά fast food και λίγα έως καθόλου φρούτα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυες και έχουν μικρότερες πιθανότητες να «πιάσουν» παιδί μέσα σε ένα χρόνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κλερ Ρόμπερτς του αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Human Reproduction” (Ανθρώπινη Αναπαραγωγή), μελέτησαν σχεδόν 5.600 γυναίκες που δεν είχαν γεννήσει στο παρελθόν.

Σε σχέση με τις γυναίκες που ποτέ ή σπάνια έτρωγαν πρόχειρο φαγητό από ταχυφαγείο (μπέργκερ, πίτσες, σνακ κ.α.), όσες το έκαναν τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, χρειάστηκαν κατά μέσο όρο ένα μήνα παραπάνω για να μείνουν έγκυες.

Σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν φρούτα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, όσες έτρωγαν μόνο μία έως τρεις φορές τον μήνα, χρειάστηκαν περίπου μισό μήνα περισσότερο για να συλλάβουν παιδί.

Αυξημένος κίνδυνος υπογονιμότητας

Μεταξύ των γυναικών που έκαναν τη μικρότερη κατανάλωση φρούτων, ο κίνδυνος υπογονιμότητας (πάνω από ένα έτος για να «πιάσουν» παιδί) ήταν 12% έναντι 8% του μέσου όρου των γυναικών. Μεταξύ όσων γυναικών έτρωγαν το περισσότερο φαστ φουντ, η πιθανότητα υπογονιμότητας ήταν 16% έναντι 8%.

Όσον αφορά τα πράσινα λαχανικά και τα ψάρια, η έρευνα δεν έδειξε ότι επιταχύνουν την εγκυμοσύνη.

Η επιστημονική δημοσίευση

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
2
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»