Πολιτική

Με έναν νόμο και με διαδικασία επείγοντος θα ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα!

Σε έναν νόμο και με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστούν έως τις 14 Ιουνίου από την Ολομέλεια, όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, ενόψει του Εurogroup της 21ης Ιουνίου.

Η απόφαση για τα προαπαιτούμενα πάρθηκε στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Τα προαπαιτούμενα και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ο κ. Βούτσης, εξάλλου, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο 2018. Επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν το 2019 και στο τέλος της 4ετίας αυτής της κυβέρνησης, καθώς όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος για την οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

[read4more]

Ακόμη, ο κ. Βούτσης, διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τα θερινά τμήματα για αλλαγές βουλευτών, προκειμένου να ψηφιστούν σοβαρά νομοσχέδια.

Ο ΠτΒ δήλωσε κατηγορηματικά ότι σε θερινό τμήμα δεν θα ψηφιστεί κανένα σοβαρό θέμα ή νομοσχέδιο, όπως η συμφωνία για τα Σκόπια ή το νομοσχέδιο για τον Κλεισθένη.

Και τόνισε πως οτιδήποτε προβλέπεται από το Σύνταγμα θα ψηφιστεί κανονικά από την Ολομέλεια είτε πριν το κλείσιμο της στις 15 Ιουλίου είτε με το άνοιγμα της αρχές Οκτωβρίου.

«Τα τρία θερινά τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανά 20ημερο» είπε ο κ. Βούτσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1