Πολιτική

Τσίπρας: Ευρωπαϊκό τουρ με Κόστα, Σολτς, Μακρόν και… Τραμπ! [pics]

Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Βερολίνο με το πρόγραμμά του να είναι... γεμάτο το σαββατοκύριακο.

Η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Όλαφ Σολτς ήταν… γεμάτη χαμόγελα με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να δηλώνει αμέσως μετά: «Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη».

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter κι ένα μήνυμα για την Ελλάδα: Μετά από πολλά χρόνια είναι στο σωστό δρόμο, έγραψε.

Αλέξης Τσίπρας και Όλαφ Σολτς συζήτησαν για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο πρωθυπουργός, σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε για τη συνάντησή του με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη λειτουργία της Ευρωζώνης, ενόψει των αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο».

Δείτε τις εικόνες από την συνάντηση

tsipras berolino tsipras berolino

Ο Τσίπρας είδε και Κόστα

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα στο Βερολίνο.

tsipras berolino tsipras berolino

Με πρόγραμμα “βαρύ”

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Βερολίνο το απόγευμα της Παρασκευής, 09.11.2018 και στις 19:30 συναντήθηκε με τη συμπρόεδρο του Die Linke, Katja Kipping. Σήμερα, Σάββατο 10.11.2018, θα συμμετάσχει στις εργασίες Συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD).

[read4more]

Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι γεμάτο, αφού το απόγευμα, στις 17:30, θα βρίσκεται στο Παρίσι και στις 20:00 θα παρατεθεί δείπνο από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που θα βρεθούν στη γαλλική πρωτεύουσα για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το τέλος του A’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την Κυριακή, το πρωί, ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει, στην τελετή εκατονταετηρίδας από την ανακωχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (11:00), ενώ δύο ώρες μετά θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Τέλος, στις 15:00 θα παραστεί σε τελετή εγκαινίων του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, στις 15:30 θα είναι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας και στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα έχει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 5