Οικονομία

Χρηματιστήριο: “Κατενάτσιο” περιμένοντας τις τράπεζες

Το χρηματιστήριο μοιάζει να περιμένει. Η ημέρα σήμερα είναι κρίσιμη καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τραπεζών για το τρίτο τρίμηνο, αλλά και το σχέδιο της ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια.

Στη φωτογραφία της στιγμής, στις 11:20 ο γενικός δείκτης διαμορφωνόταν στις 599,13 μονάδες με πτώση -0,14%. Ο τζίρος την ίδια ώρα, μόλις στα 3,15 εκατομμύρια, μαρτυρά τη στάση αναμονής.

Κατά τους Finacial Times η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια το οποίο θα στηρίζεται στη μεταφορά των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων ύψους 7,5 δισ. ευρώ σε όχημα ειδικού σκοπού. Αυτό στη συνέχεια θα εκδώσει ομόλογα και θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την αγορά κόκκινων δανείων ύψους 42 δισ. ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί περίπου στο ήμισυ του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που βαρύνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών.

Σήμερα, μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα παρουσιάσουν οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, όπου φαίνεται ότι θα υπάρξει μείωση στα καθαρά έσοδα αλλά και μείωση των κόκκινων δανείων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Πιερρακάκη με φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Λαγκάρντ: Διεθνής ρόλος του ευρώ και Ένωση Αποταμιεύσεων στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Η οικονομική κατάσταση της ΕΕ, στο πλαίσιο της σύνθετης γεωπολιτικής συγκυρίας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στη συνάντηση
Ο πρόεδρος του Eurogroup Κυριάκος Πιερρακάκης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες