Υγεία

Η επόμενη πανδημία γρίπης είναι “ζήτημα πότε και όχι αν θα συμβεί” λέει ο Π.Ο.Υ.!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) κατάρτισε ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της γρίπης σε παγκόσμιο επίπεδο, χαρακτηρίζοντάς το ως το πλέον ολοκληρωμένο μέχρι σήμερα. Στόχος είναι να προετοιμαστεί η παγκόσμια κοινότητα για μια αναπόφευκτη επόμενη πανδημία γρίπης.

“Το ερώτημα δεν είναι το αν θα έχουμε επόμενη πανδημία γρίπης, αλλά το πότε”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Π.Ο.Υ., δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και προετοιμασμένοι – το κόστος μιας μεγάλης εστίας γρίπης θα ξεπεράσει πολύ εκείνο της πρόληψης”, πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο δε. Tedros προειδοποίησε για τον κίνδυνο ένας νέος ιός της γρίπης να μεταδίδεται (και) από τα ζώα προς τον άνθρωπο, κάτι που θα προκαλέσει μια τέτοια πανδημία γρίπης.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα