Κόσμος

Ιταλία: Συνεχίζεται η προσπάθεια για σχηματισμό νέας κυβέρνησης

Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκονται οι προσπάθειες στην Ιταλία για σχηματισμό κυβέρνησης ανάμεσα στο αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) και το Κίνημα 5 Αστέρων.

Ο άλλος κυβερνητικός εταίρος στην Ιταλία, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε ώστε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Το Κίνημα 5 Αστέρων απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τις συνομιλίες με το PD, αναφέροντας μόνο ότι αναμένει να ακούσει την ομιλία του Κόντε στο κοινοβούλιο αύριο Τρίτη.

Αν ο Κόντε παραιτηθεί, ο πρόεδρος Σέρτζο Ματαρέλα θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις για να διαπιστώσει αν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης νέου κυβερνητικού συνασπισμού ή αν θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές στην Ιταλία όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση