Ελλάδα

Νέος εξοπλισμός και σύγχρονες εγκαταστάσεις για το Παιδιατρικό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» στο Χαϊδάρι

Σημαντική προσφορά από τον φορέα «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» με τη χρηματοδότηση του Ομίλου ΟΤΕ. Δυνατότητα περίθαλψης περίπου 8.500 παιδιών ετησίως από τη δυτική Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο.

Με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και νέες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις εκσυγχρονίστηκε το Παιδιατρικό Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» στο Χαϊδάρι, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει φροντίδα σε περίπου 8,5 χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο, κυρίως από τις περιοχές της δυτικής Αττικής και της ανατολικής Πελοποννήσου. Την αναβάθμιση του ΤΕΠ, ανέλαβε ο φορέας «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», με τη χρηματοδότηση του Ομίλου ΟΤΕ.

Στηρίζοντας το σημαντικό έργο του φορέα, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει συμβάλει στη δημιουργία, την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό Παιδιατρικών Τμημάτων και ΤΕΠ σε 13 Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, όπου έχουν ήδη λάβει ιατρική φροντίδα πάνω από 200 χιλιάδες παιδιά.

COSMOTE TEP Attiko Nosokomeio

«Το έργο του σωματείου στοχεύει στη μείωση των παιδικών ατυχημάτων και στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών. Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι δίπλα μας εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας ενισχύσει 13 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Όραμά μας είναι να εξοπλίσουμε και να αναβαθμίσουμε όλα τα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας», επεσήμανε η συντονίστρια προγραμμάτων του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», κα. Νίκη Ζολώτα.

COSMOTE TEP Attiko Nosokomeio COSMOTE TEP Attiko Nosokomeio

Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο τραυματίζονται πάνω από 500.000 παιδιά. Η πρώτη ώρα (Golden Hour) από τον τραυματισμό ενός παιδιού είναι κρίσιμη για την υγεία του. Μέσα από τη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, είναι εφικτή η έγκαιρη ανταπόκριση των νοσοκομείων σε αυτά τα περιστατικά.

«Ο νέος παιδιατρικός χώρος στα επείγοντα, σε συνδυασμό με τον τεχνολογικό εξοπλισμό, όχι μόνο βοηθά το δύσκολο έργο των γιατρών, που πλέον εργάζονται σε ένα ευχάριστο και σύγχρονο περιβάλλον, αλλά αναβαθμίζει την περίθαλψη των μικρών ασθενών, καθώς απομονώνει τα παιδικά περιστατικά από τα βαριά περιστατικά του νοσοκομείου. Το έργο αυτό βοηθά σημαντικά τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου και τις παροχές υγείας που προσφέρουμε στους ασθενείς μας», σημείωσε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν, κ. Κωνσταντίνος Δραγώνας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ διαχρονικά στηρίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικά τα παιδιά. Το 2018 η συνολική κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου έφτασε τα 4 εκατ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκίνηση στην κηδεία του Πέτρου Μολυβιάτη: Δίπλα στο φέρετρό του ο Μητσοτάκης – Ο συγκινητικός επικήδειος του Καραμανλή
«Η αφοσίωσή του στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων, στην διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος ήταν απαράμιλλη», είπε ο Κώστας Καραμανλής, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο του συνεργάτη
Κηδεία Πέτρου Μολυβιάτη 3
Ανανεώθηκε πριν 4 λεπτά
Υπόθεση Λύτρα: Η στιγμή που το πρώην ζευγάρι συναντήθηκε στο δικαστήριο – «Σοκαριστικές αποκαλύψεις» προανήγγειλε ο δικηγόρος της Πολυζωγοπούλου
Σε βίντεο φαίνονται τα βλέμματα των 2 πρώην συντρόφων να διασταυρώνονται, τη στιγμή μάλιστα που ο Απόστολος Λύτρας είχε στο πλευρό του την νέα σύντροφό του
Σοφία Πολυζωγοπούλου