Πολιτική

Ένταση στη Βουλή μετά την κατάθεση τροπολογίας για την ΕΥΠ

Η τροπολογία αλλάζει τα κριτήρια για την ανάληψη της θέσης του διοικητή της ΕΥΠ - Για σκάνδαλο μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τροποποίηση των προσόντων που πρέπει να έχει ένας ενδιαφερόμενος για να διοριστεί διοικητής της ΕΥΠ προχωρά η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Με την τροπολογία ως απαιτούμενα προσόντα για την επιλογή Διοικητή της ΕΥΠ, ορίζονται «η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή η τουλάχιστον δεκαετής αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Η τροπολογία αυτή προκάλεσε στην Ολομέλεια την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για «σκανδαλώδη τροπολογία προκειμένου να διοριστεί κ. Κοντολέων χωρίς να κατέχει τίτλους. Είναι παράνομος και με αυτή την τροπολογία το παραδέχεστε… Τινάξατε στον αέρα τη λειτουργία της ΕΥΠ από την ημέρα διορισμού του συγκεκριμένου κυρίου. Επιφυλασσόμαστε νομικά, είναι απαράδεκτο, είναι ντροπή, είναι αίσχος ότι ο κ.Μητσοτάκης όταν προκλήθηκε και ρωτήθηκε από τον κ. Τσίπρα για το εάν ο κ. Κοντολέων κατέχει τίτλους σπουδών, είχε πει ότι κατέχει. Είστε βαρύτατα εκτεθειμένοι και υπεύθυνοι για όσα συμβούν στην ΕΥΠ».

Απευθυνόμενος δε στον παριστάμενο υπουργό Επικρατείας του είπε: «Ποιος σας αναγκάζει να εξευτελιστείτε έτσι κ. Γεραπετρίτη;».

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία που αλλάζει τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ, ενώ το ΚΚΕ μίλησε και αυτό «για φωτογραφική διάταξη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός υποστήριξε ότι «ο διοικητή της ΕΥΠ πρέπει να έχει διοικητικά προσόντα και επιχειρησιακή  ικανότητα, για αυτά και θα κριθεί». Ανέφερε ακόμη ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε γίνει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κριτική για θέματα ασφάλειας, όπως κάνει «με ιταμό τρόπο σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα