Υγεία

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Προετοιμάζονται νοσοκομεία και κλινικές για τη νοσηλεία ασθενών με COVID-19

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξάνει την ετοιμότητά της η Ελλάδα για την επόμενη φάση της διάδοσης της νόσου COVID-19, η οποία -εάν συμβεί- θα απαιτήσει νοσηλεία των βαρέως πασχόντων ασθενών σε νοσοκομείο ή σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
 
Όλοι εύχονται τα προληπτικά μέτρα τα οποία λαμβάνουν ήδη οι ελληνικές υγειονομικές υπηρεσίες να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν στην πράξη. Ωστόσο η χώρα μας οφείλει να είναι προετοιμασμένη για μια πιθανή υγειονομική κρίση από τη διασπορά της νόσου που προκαλεί ο κορωναϊός, η οποία μπορεί να συμβεί – όπως και στο εξωτερικό – κυριολεκτικά “κάτω από τη μύτη μας”, όπως τόνισε σε δημοσιογραφική ενημέρωση, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τη νόσο COVID-19 στην Ελλάδα, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή παθολογίας, κ. Τσιόδρα, σήμερα βρισκόμαστε τη φάση 1 της επιδημίας, όμως, λαμβάνουμε ήδη μέτρα για την επόμενη φάση. Η φάση 1 σημαίνει ότι δεν υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση μεταξύ των πολιτών, αλλά μόνο σποραδικά κρούσματα (όπως είναι οι 7 επιβεβαιωμένοι ασθενείς), τα οποία είναι κυρίως εισαγόμενα από πληττόμενες από τον κορωνοϊό χώρες.

Στη φάση που βρισκόμαστε τα μέτρα είναι: ο περιορισμός των κρουσμάτων σε θαλάμους αρνητικής πίεσης ώστε να μην διασπαρεί ο ιός, αλλά και η απομόνωση στο σπίτι ανθρώπων που κρίνονται “ύποπτοι” φορείς ή ασθενείς του κορωνοϊού.

Η Ελλάδα άρχισε, όμως να προετοιμάζεται για την εφαρμογή μέτρων της φάσης 2. Το σενάριο που υλοποιείται είναι αυτό που απαιτεί η αύξηση της μετάδοσης της νόσου στον πληθυσμό.

Δείτε ποια νοσοκομεία προετοιμάζονται για να υποδεχθούν περιστατικά του κορωνοϊού στο iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Υγεία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Υγεία: Περισσότερα άρθρα
Κατάψυξη ωαρίων: Μόδα ή εργαλείο;
Η ταχεία εξέλιξη της αναπαραγωγικής ιατρικής τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει νέες επιλογές στις γυναίκες που επιθυμούν να διατηρήσουν...
Closeup shot of an unrecognizable pregnant woman holding an ultrasound scan
Μυστήριο με τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τη σπάνια μετάδοση μεταξύ ανθρώπων
Μιλώντας στο iatropedia.gr, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, δεν αποκλείει την πιθανότητα ο ιός να έχει αλλάξει τον τρόπο «συμπεριφοράς» του
κρουαζιερόπλοιο