Ελλάδα

6.500 κλήσεις για ψυχολογική υποστήριξη για τον κορονοϊό

Άγχος για την κατάσταση με τον κορονοϊό, προβλήματα διαχείρισης των παιδιών και ενδοοικογενειακές συγκρούσεις ήταν τα βασικά θέματα ψυχικού άγχους που ανέφεραν οι πολίτες στους ιατρούς της τηλε-ψυχιατρικής που λειτούργησε η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Melapus.

Το… να ζεις με τον κορονοϊό και η υποστήριξη που χρειάζεται

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα (20-27 Μαρτίου), έγιναν 6.498 βιντεοκλήσεις, σε ποσοστό 29,83% από άτομα ηλικίας 35-44 ετών και 26,82% από ηλικίας 18 έως 34 ετών. Το 72,3% ήταν από γυναίκες ενώ το 27,7% από άντρες.

Επίσης, 16.778 άτομα αναζήτησαν πληροφορίες στην πλατφόρμα, εκ των οποίων το 56% ήταν από Αθήνα, το 11% από τη Θεσσαλονίκη και 2% από τον Πειραιά.

Η πλειονότητα των περιστατικών αφορούσε το άγχος για την εξέλιξη της κατάστασης, προβλήματα διαχείρισης των παιδιών στο σπίτι, θέματα συνταγογράφησης και αρκετά αφορούσαν ενδοοικογενειακές συγκρούσεις.

Υπήρξαν και επεισόδια ψυχικών διαταραχών που απαιτούσαν νοσηλεία και παραπέμφθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Κάποια μπήκαν σε τακτική παρακολούθηση είτε στα ιατρεία-γραφεία, είτε διαδικτυακά μέσω της Melapus.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας το ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα που διαμορφώθηκε με αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, σημείωσε ότι «πολύς κόσμος έχει την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό. Ωστόσο, κανένας δεν είναι μόνος του. Είμαστε δίπλα τους και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να αναχαιτίσουμε την επιδημία, διατηρώντας τη σωματική και τη ψυχική μας υγεία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μέσα στην εβδομάδα τα αποτελέσματα από το Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθεί αν η επιχείρηση στο Γκάζι πουλούσε νοθευμένα ποτά
«Από τοξικολογικές θα μπορούμε να διαπιστώσουμε σίγουρα αν στο κατάστημα πωλούνταν νοθευμένα ποτά», εξήγησε η Κωνσταντία Δημογλίδου
Η 16χρονη που πέθανε στο Γκάζι
Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Τι είναι, πώς εργάζονται και γιατί έχουν αυξηθεί στην χώρα μας – Οι προκλήσεις και τα πλεονεκτήματα
Χωρίς μόνιμη κατοικία ή υποχρεωτική παρουσία σε γραφεία και εταιρείες, οι ψηφιακοί νομάδες αρπάζουν το λάπτοπ τους, εργάζονται και ταξιδεύουν όπου θέλουν μέσα στον χρόνο
Young woman studying and using a laptop in a restaurant during a vacation at the seaside
Κορωπί: «Μέσα στο σπίτι είναι όλα κόκκινα» είπε ο 4χρονος γιος της 40χρονης που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύζυγό της
Βελτιωμένη η κατάσταση υγείας της 40χρονης καθώς μετά από 3 ημέρες αποσωληνώθηκε - Το χρονικό της φρίκης στις κλειστές πόρτες του διαμερίσματος - Απολογείται την Τετάρτη ο 50χρονος
Ο 50χρονος που ξυλοκόπησε τη 40χρονη σύντροφό του