Ελλάδα

Τι ισχύει για τα οδοντιατρεία – Οδηγίες από την από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ: Οδηγίες από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, για να επαναλειτουργήσουν σταδιακά τα οδοντιατρεία.

Οδηγίες προς τους ασθενείς και τους οδοντιάτρους εξέδωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για την επόμενη μέρα και την σταδιακή επαναλειτουργία των οδοντιατρείων. Όπως σημειώνει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, οι οδοντίατροι μπορούν να επανέλθουν στην πλήρη εκτέλεση των θεραπευτικών οδοντιατρικών πράξεων, λαμβάνοντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού.

Οι οδηγίες της ΕΟΟ αναφέρουν ότι τα ραντεβού πρέπει να είναι τουλάχιστον ανά μία ώρα και η οδηγία αυτή θα πρέπει να τηρείται αυστηρά.

Μάλιστα ο ασθενής θα ερωτάται τηλεφωνικά πριν από το ραντεβού:

1) αν έχει κάνει πρόσφατα εξέταση για κορονοϊό και ποιο ήταν το αποτέλεσμα,

2) αν βρίσκεται σε καραντίνα ο ίδιος ή άλλα μέλη της οικογένειάς του και αν ναι, πριν από πόσο χρονικό διάστημα και

3) αν έχει τις τελευταίες τρεις μέρες κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχα, πυρετό, πονοκέφαλο ή φαρυγγαλγία.

Οι οδηγίες αναφέρουν πως αν απαντηθεί ναι σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε το ραντεβού στον οδοντίατρο μετακινείται για μετά από δύο εβδομάδες τουλάχιστον.

Επίσης, η είσοδος στο οδοντιατρείο θα γίνεται χωρίς συνοδό, με εξαίρεση τα μικρά παιδιά όπου θα επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός, ενώ είναι υποχρεωτικό να φοράνε μάσκα μίας χρήσης όταν εισέρχονται στο χώρο αναμονής και να απολυμαίνουν τα χέρια τους με απολυμαντικό υγρό. Παράλληλα πρέπει να αποφεύγεται ο χαιρετισμός με σωματική επαφή.

Τα ραντεβού στα οδοντιατρεία θα είναι αραιά και έπειτα από κάθε ασθενή θα γίνεται σχολαστική απολύμανση σε όλες τις επιφάνειες του οδοντιατρείου. Ο οδοντίατρος θα χρησιμοποιεί όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, ποδονάρια) ανάλογα με την οδοντιατρική πράξη και θα τηρεί αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης για τη μη διασπορά του ιού προς όφελος των ασθενών.

Οι οδοντίατροι, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΟΟ Αθανάσιος Δεβλιώτης, «ζητάμε την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τη διασφάλιση των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας και ζητάμε από την κυβέρνηση να εξαγγείλει μέτρα στήριξης του οδοντιατρικού κλάδου, διότι η διακοπή παροχής υπηρεσιών από τους ιδιώτες οδοντιάτρους λόγω οικονομικής δυσπραγίας, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν υπήρχε νομική δυνατότητα σύλληψης του 67χρονου» στην Αμφιλοχία λέει η αστυνομία «καρφώνοντας» την εισαγγελία
«Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε άμεσα στην εισαγγελική Αρχή, ωστόσο η νέα εισαγγελική παραγγελία δεν περιελάμβανε εντολή κράτησης», υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανακοίνωσή της
Το σπίτι όπου έμενε ο 67χρονος με τον 95χρονο πατέρα του στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας 1
Νίκος Πλακιάς για Λουίς Ενρίκε: Η τοποθέτησή του απαντά στο «πώς στέκεσαι όταν χάνεις το παιδί σου»
Ο Νίκος Πλακιάς, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό όσα είπε ο Ισπανός, απαντώντας στο πώς ένας γονιός μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια του μετά την απώλεια του παιδιού του
Ο Νίκος Πλακιάς
Κάηκε ζωντανός και απανθρακώθηκε ο άνδρας μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μετς - Το «μυστήριο» με το καμινέτο
Το μυστήριο περιπλέκει ένα καμινέτο που βρέθηκε μέσα στο κόκκινο τζιπ και ερευνάται αν ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε ζωντανό τον μεσήλικα ιδιοκτήτη του οχήματος
Καμένο τζιπ στο Μετς 8