Ελλάδα

Παίδων “Αγία Σοφία”: Διαψεύδει το κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας – Τι ισχύει για τα περιστατικά

Απάντηση για την λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, δίνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όπως τονίζει, η ΚΕΜ λειτουργεί ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 για παιδιά και όλα τα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Τα τακτικά εξετάζονται από ομάδα γιατρών του Ωνασείου και αυτά για τα οποία απαιτείται αντιμετώπιση, προγραμματίζονται άμεσα. Επισημαίνει, επίσης, ότι η αντιμετώπιση των περιστατικών που παραπέμπονται από το Νοσοκομείο “Η Αγία Σοφία” προς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους γονείς των παιδιών.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι “λίστα αναμονής παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες δεν υφίστανται, και τα σχετικά δημοσιεύματα δεν απηχούν την αλήθεια και προφανώς είναι υποβολιμαία”.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

“Στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα του ΓΝΠΑ “Η Αγία Σοφία”, με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τον ευαίσθητο παιδικό πληθυσμό και έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, λειτουργεί ως Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 για όλα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά νεογνών, παιδιών και εφήβων με COVID-19. Η αντιμετώπιση των περιστατικών που παραπέμπονται από το Νοσοκομείο “Η Αγία Σοφία” προς το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους και τους ανασφάλιστους γονείς των παίδων ασθενών.

Όλα τα έκτακτα, επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, καθώς και τακτικά όμοια της καρδιοχειρουργικής λίστας του Νοσοκομείου, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2019 (χρόνος από τον οποίο πραγματοποιούντο εργασίες στο πλαίσιο μεγάλης δωρεάς για την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των Παιδιατρικών Νοσοκομείων) και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιμετωπίζονται από το πρωτοπόρο σε αντιμετώπιση καρδιοπαθειών Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) στα πλαίσια της πολυετούς (από το 2010) μεταξύ των νοσοκομείων διεπιστημονικής συνεργασίας.

Τα τακτικά περιστατικά της καρδιοχειρουργικής λίστας του Νοσοκομείου, εξετάζονται από ομάδα ιατρών του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και αυτά για τα οποία απαιτείται αντιμετώπιση, προγραμματίζονται άμεσα.

Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο 2019, έως σήμερα έχουν αντιμετωπιστεί 32 περιστατικά παιδιών με καρδιοπάθειες στο ΩΚΚ, προερχόμενα από τα νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και “Π & Α Κυριακού”.

Σήμερα, ο κατάλογος (λίστα) καταγραφής περιστατικών, ανέρχεται σε 19, για τα οποία ο προγραμματισμός καταγράφεται ως ακολούθως:

α. 8 περιστατικά έχουν αξιολογηθεί και προγραμματισθεί χειρουργικά έως τέλος Ιουλίου 2020.

β. 5 περιστατικά, προς καρδιακό καθετηριασμό (ειδική εξέταση) και περαιτέρω επαναξιολόγηση, εντός του Ιουνίου 2020.

γ. 6 περιστατικά, τα οποία δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και θα επανεκτιμηθούν κατά τον χρόνο που ορίζουν τα Ιατρικά Πρωτόκολλα ανά περίπτωση.

Έτερα εκκρεμή περιστατικά ή “Λίστα” αναμονής παίδων με συγγενείς καρδιοπάθειες δεν υφίστανται, και τα σχετικά δημοσιεύματα δεν απηχούν την αλήθεια και προφανώς είναι υποβολιμαία”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ με τον θάνατο του 49χρονου προέδρου κοινότητας στο Ηράκλειο - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, έρευνες για τροχαίο ή εγκληματική ενέργεια
Μυστήριο παραμένει το τι μεσολάβησε λίγο έξω από το χωράφι του 49χρονου, γιατί επέστρεψε τραυματισμένος, τράκαρε ή πιάστηκε στα χέρια με κάποιον;
Ηράκλειο
4 φορές ισόβια στον πρώην αστυνομικό της Βουλής για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών του – Αθώα η 35χρονη μητέρα
Καταδικάστηκε σε 4 φορές ισόβια και επιπλέον 80 χρόνια κάθειρξη και τρεις μήνες - Η πρώην σύζυγος «είχε αδυναμία αντίληψης του αδίκου, λόγω συνδρομής σημαντικού διλήμματος» σύμφωνα με τους δικαστές
4 φορές ισόβια στον πρώην αστυνομικό της Βουλής για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών του – Αθώα η 35χρονη μητέρα 13
Κεφαλονιά: Ο 66χρονος που συνομιλούσε με τη Μυρτώ, είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση – «Ήταν διαβολικό σχέδιο» λέει ο πατέρας της
Ο πατέρας της Μυρτούς κατήγγειλε ότι η κόρη του έπεσε θύμα κυκλώματος με εγκέφαλο τον 66χρονο, ενώ ανέφερε ότι ο 23χρονος έπεισε τη 19χρονη να πει ότι την έδιωξαν από το σπίτι για να πάρουν λεφτά
Κεφαλονιά Μυρτώ
6
Κεφαλονιά: «Δεν έκανα χρήση ναρκωτικών, ούτε συνεννοήθηκα με τους άλλους δύο» ισχυρίζεται ο 22χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο της Μυρτούς
«Ο αδερφός μου δεν εμπλέκεται πουθενά, ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, δεν έχει καμία σχέση με διακίνηση και χρήση ναρκωτικών» λέει ο αδερφός του ενός εκ των τριών κατηγορούμενων
Κατηγορούμενος για τον θάνατο της Μυρτούς προσέρχεται στα δικαστήρια
7