Κόσμος

Ιδρύθηκε ΜΚΟ για τους μαύρους εκπροσώπους της μόδας

Καθώς οι διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο συνεχίζονται μετά τους θανάτους των Τζορτζ Φλόιντ, Μπριόνα Τέιλορ και άλλων μαύρων ανδρών και γυναικών, οι οποίοι σκοτώθηκαν εξαιτίας της αστυνομικής βίας, το κίνημα Black Lives Matter επιχειρεί να αντιμετωπίσει την έλλειψη εκπροσώπησης στη μόδα και τις εταιρείες ομορφιάς.

Προκειμένου να επιτευχθεί αλλαγή στα συγκεκριμένα επαγγέλματα, μια ομάδα μαύρων make up artists και hair stylists ίδρυσαν τη Black Fashion & Beauty Collective, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ρίχνει φως στους μαύρους εκπροσώπους του δημιουργικού κλάδου της βιομηχανία μόδας, ομορφιάς και ψυχαγωγίας που συχνά έχουν λιγότερη υποστήριξη ή / και αναγνώριση σε σύγκριση με τους λευκούς συναδέλφους τους.

«Είναι σχεδόν σαν να δημιουργείς μια μαύρη ένωση glam» δήλωσε ο στιλίστας Τζέισον Μπόλντεν στο Business of Fashion για την κολλεκτίβα.

H Black Fashion & Beauty Collective δημιουργήθηκε από την κομμώτρια διασημοτήτων, Lacy Redway και τους στιλίστες Law Roach και Jason Rembert.

Μαζί με την εστίαση στην ανάπτυξη και την αλλαγή στον κλάδο, η ομάδα θέλει επίσης να διορθώσει ζητήματα ποικιλομορφίας στις υπάρχουσες εταιρείες.

Στις 11 Ιουνίου, το super model Joan Smalls μίλησε για τις εμπειρίες της στη βιομηχανία της μόδας χρησιμοποιώντας το hashtag #WeAreNotATrend.

«Δεν χρειάζομαι επικύρωση από έναν κλάδο που με επιλέγει ως το σύμβολο μαύρου κοριτσιού, ενώ αγνοεί ολόκληρη την πολιτιστική μου ταυτότητα» είπε η Smalls. «Αυτό που χρειάζομαι είναι η αναγνώριση των συστημικών ζητημάτων – τα θέματα που προκύπτουν από πάνω προς τα κάτω στον κλάδο, από φωτογράφους που δεν θέλουν να με φωτογραφίσουν επειδή δεν υπάρχει ανάγκη να φωτογραφηθεί ένα μαύρο κορίτσι στα περιοδικά, τα brand και τα πρακτορεία μοντέλων που συνεχίζουν να λειτουργούν με άτομα αυτής της νοοτροπίας» ανέφερε.

Η οργάνωση Black Fashion & Beauty Collective θα γίνει ένας «ασφαλής χώρος» γεμάτος συνδέσεις και πληροφορίες για αυτές τις βιομηχανίες για αναδυόμενα ταλέντα του δημιουργικού κλάδου από τη μαύρη κοινότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ο Ουκρανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι θα έχει συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ουκρανία: Νύχτα τρόμου από ρωσικά πλήγματα, με τρείς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
Μια νέα ομοβροντία πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπληξε τη νύχτα την περιφέρεια της Ντνιπροπετρόφσκ, προκαλώντας έναν νεκρό και δεκατρείς τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές
Φλεγόμενα αυτοκίνητα στην περιοχή του Κιέβου μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
1
Ο Τραμπ δεν σταματά να «πολεμά» το Χάρβαρντ: Του επέβαλλε περιορισμούς σε ορισμένα ομοσπονδιακά κεφάλαια
Το καθεστώς αυτό επιβάλλει στο πανεπιστήμιο να χρησιμοποιεί εφεξής ίδια κεφάλαια για να προωθεί την ομοσπονδιακή βοήθεια που χορηγείται στους φοιτητές προτού να είναι σε θέση να ανακτά τα ποσά αυτά από το κράτος
Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ 1
Η Πορτογαλία θα αναγνωρίσει επίσημα κράτος της Παλαιστίνης
Η Λισαβόνα επιβεβαίωσε ότι θα αναγνωρίσει επίσημα το παλαιστινιακό κράτος την Κυριακή, παραμονή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εντασσόμενη έτσι στη διεθνή δυναμική υπέρ της λύσης των δύο κρατών
Διαδηλωτές με παλαιστινιακή σημαία 5
Το Ισραήλ «ισοπεδώνει» τη Γάζα στέλνοντας ρομπότ και τηλεκατευθυνόμενα οχήματα με εκρηκτικά
Σε απόγνωση οι κάτοικοι που δεν έχουν που να πάνε - «Οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με ισχύ άνευ προηγουμένου», ανέφερε ο συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ
Βομβαρδισμοί στη Γάζα 10
Αμερικανικό χτύπημα σε ταχύπλοο που μετέφερε ναρκωτικά: Το βίντεο που δημοσίευσε ο Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε – τουλάχιστον τρία – πλήγματα εναντίον σκαφών τα οποία ανήκαν όπως διαβεβαίωσε σε διακινητές ναρκωτικών
Το ταχύπλοο που χτύπησαν οι Αμερικανικές δυνάμεις
3