Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

“Βουτιά” στην επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» και τον Σεπτέμβριο

“Βουτιά” στην επιβατική κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» και τον Σεπτέμβριο

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού αποτυπώνονται και τον Σεπτέμβριο στα αεροπορικά ταξίδια. Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τον προηγούμενο κατέγραψε μείωση της τάξης 68%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του «Ελ. Βενιζέλος» η επιβατική κίνηση έφτασε στις, περίπου, 861.000 έναντι 2,7 εκατ. επιβατών πέρυσι. Οι επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού, όσο και των διεθνών πτήσεων κατέγραψαν μείωση της τάξης του 58% και 72,3% αντίστοιχα.

Η κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος», κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, ανήλθε στο επίπεδο των 6,9 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 65,7% σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2019, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου – Σεπτεμβρίου.

Η διεθνής κίνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, μειώθηκε κατά 68,9%, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξης του 58,2%.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος» κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 ανήλθαν σε 90.354. Οι ακυρώσεις πτήσεων κατά την περίοδο Μαρτίου – Σεπτεμβρίου, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας Covid -19, προκάλεσαν πτώση της τάξης του 49% σε σχέση με το 2019. Oι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 52,7 %.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις