Ελλάδα

Σαρηγιάννης για κορονοϊό: Άνοιγμα της αγοράς συνεπάγεται αύξηση των κρουσμάτων (video)

Κατά του ανοίγματος της αγοράς είναι ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, όπως τόνισε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA.

Ο καθηγητής τόνισε ότι μέχρι τέλος του έτους δε θα έχουμε πετύχει τον στόχο που έχει θέσει το υπουργείο Υγείας για 500 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, και αυτό στην περίπτωση που θα παρέμεναν οι περιοριστικοί όροι του lockdown μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Άνοιγμα της αγοράς συνεπάγεται και αύξηση των κρουσμάτων, με τον κ. Σαρηγιάννη να σημειώνει ότι δε συμφωνεί με άνοιγμα της αγοράς. “Αν ανοίξουν τα καταστήματα, η πιθανότητα διασποράς υπάρχει και δεν είμαστε ακόμα σε αρκετά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων ώστε αυτή η πιθανότητα να μη δώσει σημαντική αύξηση της διασποράς”.

Ο καθηγητής έδωσε το παράδειγμα των σχολείων και μίλησε για “κοινωνική κινητικότητα” που θα υπάρχει αν ανοίξουν τα μαγαζιά.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η απολογία του ανιψιού για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Ρωτούσα αερολογίες το ChatGPT, τα θεωρώ συμπτώσεις»
Όσα ανέφερε ο ανιψιός για τις «ύποπτες» ερωτήσεις του στο ChatGPT, για το τηλεφώνημα στον επιχειρηματία φίλο του μετά το φονικό και την καλή σχέση που φαίνεται να είχε με τους 22χρονους φερόμενους δράστες
Ο ανιψιός του 68χρονου ιδιοκτήτη κάμπινγκ που δολοφονήθηκε στην Φοινικούντα
Αλεξανδρούπολη: «Έσπασε κομμάτι της τζαμαρίας, οι πελάτες έτρεξαν να κρυφτούν» λέει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο
«Ήταν πολλά παιδιά στο εστιατόριο, ζήσαμε πολύ δύσκολες στιγμές» είπε στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Αλεξανδρούπολη
Ανεμοστρόβιλος χτύπησε εστιατόριο στην Αλεξανδρούπολη