Πολιτική

Τεχνητή νοημοσύνη: Μεγάλες προοπτικές αλλά και μεγάλες προκλήσεις

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν αποτελεί μία φανταστική προβολή στο μέλλον. Αλγόριθμοι που εξατομικεύουν την πληροφορία που μας έρχεται στο διαδίκτυο, αυτοκινούμενα αυτοκίνητα και προσωπικοί ψηφιακοί βοηθοί θα αποτελούν σύντομα μέρος της καθημερινότητάς μας…

Η Ευρώπη εργάζεται σκληρά για να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επανάστασης και να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα των τεχνολογικών επιχειρήσεών της και προσπαθεί να πετύχει τη σωστή ισορροπία, που προάγει την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, χτίζει εμπιστοσύνη και προστατεύει τα δικαιώματα και τις αξίες μας.

Σε αυτή την προσπάθεια πρωτοστατεί η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της ειδικής Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ψηφιακή Εποχή (AIDA), Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

“Η Ευρώπη προχωράει ταχύτατα σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, και η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει πίσω. Έχει υπολογιστεί ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να προσθέσει μέχρι και 200 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας τα επόμενα 15 χρόνια. Η Ελλάδα έχει μία χρυσή ευκαιρία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της Τεχνητής Νοήμοσύνης, ιδίως σε ότι έχει σχέση με τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό”, σημειώνει η κα. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

https://www.youtube.com/watch?v=7XZM06M5vVw

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Υποδύεται τον «ήρωα της διαφάνειας» για ΟΠΕΚΕΠΕ όταν λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης
«Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιστέκεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια διαλεύκανσης του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και επιτίθεται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που ζητούν τον έλεγχο»
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν θα κάνουμε πίσω όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος, μέχρι να τιμωρηθούν όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις
«Τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Ο μήνας αυτός μας «πήρε μακριά» τον μεγάλο μας τραγουδοποιό, Διονύση Σαββόπουλο. Όμως, με έναν τρόπο, ο Νιόνιος θα είναι πάντα εδώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες 78