Οικονομία

Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων: Προβλέπει προσλήψεις και ενίσχυση δασικών υπηρεσιών

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελεί το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, που θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά και θα χρηματοδοτηθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογούνται άμεσα προσλήψεις 700 εποχικών υπαλλήλων.

Ο πρωταρχικός ρόλος που θα διαδραματίσουν οι δασικές υπηρεσίες της χώρας και τα δημόσια δασικά φυτώρια στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε ο Υφυπουργός Προστασίας Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, με τους προέδρους και εκπροσώπους των Ενώσεων Δασικών Υπαλλήλων.

Απευθυνόμενος στους προέδρους της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων, Νικήτα Φραγκισκάκη, της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, Αντιγόνη Καραδόντα και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων, Γιώργο Παπαδιά, ο Υφυπουργός ανέφερε: «Το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης και έχει στυλοβάτες, μεταξύ άλλων, τους δασολόγους, τους δασοπόνους και τους δασοφύλακες. Γι’ αυτό το ΥΠΕΝ ολοκληρώνει άμεσα τις διαδικασίες πρόσληψης 700 εποχικών υπαλλήλων, μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Οι 350 Δασολόγοι, 200 Δασοπόνοι και 150 Διοικητικοί θα στελεχώσουν τις δασικές υπηρεσίες, για την κάλυψη άμεσων αναγκών».

Οι επικεφαλής των Ενώσεων έθεσαν στον κ. Αμυρά το θέμα της πλήρους αξιοποίησης των πιστώσεων που κατανέμει το ΥΠΕΝ στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας και συζητήθηκαν προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση των δασών με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κορυφώνεται η αγωνία σε κυβέρνηση και Έλληνες εξαγωγείς 2 μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας Τραμπ για τους δασμούς - Όλα σενάρια και οι συνέπειες τους στην ελληνική οικονομία
Ενδεχόμενοι αμερικανικοί δασμοί σχεδόν 20% στις εισαγωγές ευρωπαϊκών τροφίμων και αγροτικών τροφίμων θα έπληττε ιδιαιτέρως την Ελλάδα, η οποία εξάγει βρώσιμη ελιά και φέτα στις ΗΠΑ
National flag of Greece and euro coins
Οι απειλές Τραμπ για επιπλέον δασμούς ρίχνουν τις αγορές δύο μέρες πριν τη λήξη του τελεσιγράφου της 9ης Ιουλίου
Οι επενδυτές ήθελαν να μείνουν μακριά από την αγορά μετοχών μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι λεπτομέρειες, δήλωσε ο Shoichi Arisawa, γενικός διευθυντής του τμήματος επενδυτικών ερευνών της IwaiCosmo Securities
Χρηματιστηριακοί δείκτες στο Πεκίνο