Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Η επιστολή του Νίκου Κουρή μετά το άνοιγμα της διαθήκης

Επιστολή αναφορικά με τη διαθήκη που άφησε ο Μίκης Θεοδωράκης απέστειλε ο Νίκος Κουρής που δηλώνει πως είναι βιολογικό τέκνο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Ο Νίκος Κουρής μετά την άρνηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη να κάνει τεστ DNA για να εξεταστεί εάν είναι συγγενείς στέλνει επιστολή η οποία παρουσιάζεται αποκλειστικά στο «Χαμογέλα και πάλι», στην οποία τονίζει πως δεν θα διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία, ξεκαθαρίζοντας ότι το DNA δεν το ζητά για κληρονομικούς λόγους.

«Εγώ λοιπόν αναφέρομαι από τον συντάκτη της διαθήκης, ως Νίκος Κουρής (Θεοδωράκης) ή ως Νίκος Θεοδωράκη και δηλώνω προσωπικά ότι δεν έχω καμία διαμάχη με κανένα άτομο από αυτά που αναφέρονται στην ίδια διαθήκη, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό μου όνομα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν διεκδικώ ούτε πρόκειται να διεκδικήσω στο μέλλον κάποιο περιουσιακό στοιχείο από αυτούς που ξεκίνησαν την δικαστική διαμάχη», αναφέρει αρχικά ο Νίκος Κουρής Θεοδωράκης στην επιστολή του.

«Είμαι βιολογικό τέκνο του Μίκη Θεοδωράκη, το DNA θα αποδείξει τον βιολογικό δεσμό μου με εκείνον. Ακόμα και το τελευταίο ανώνυμο φυσικό πρόσωπο του κόσμου να ήμουν χωρίς καμία συγγενική σχέση με τον συντάκτη, δεν θα επεφτε σε κανέναν λόγος είτε να λογοκρίνει είτε να αμφισβητήσει τον λόγο για τον οποίο ο συντάκτης ένιωσε την επιθυμία να τον συμπεριλάβει είτε ως κληρονόμο πνευματικής είτε ως κληρονόμο υλικής περιουσίας», συνεχίζει.

Ο ίδιος με είχε συμβουλεύσει και προτρέψει να ασχοληθώ με το πνευματικό του έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που ο συντάκτης δε μου αφήνει υλικά αγαθά, διότι θα έχανα χρόνο από το χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για την προώθηση του πνευματικού του έργου».

«Τρέφω συναισθήματα εκτίμησης για την Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά σε καμία περίπτωση η εν λόγω εκτίμηση, δεν θα υπερισχύσει της επιθυμίας του Διδασκάλου και Δωρητή μου, ο οποίος στην διαθήκη του με ιδιόγραφη σημείωση, για να είναι αδύνατον στον οποιοδήποτε να το αμφισβητήσει με προσφωνεί ως Νίκο Θεοδωράκη».

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

«Επί 3 εβδομάδες, ο Νίκος Θεοδωράκης αισθάνθηκε την ανάγκη να εμφανιστεί και να πει κάποια πράγματα», τόνισε αρχικά ο κ. Ροζάκης. Επιπλέον, διευκρίνισε πως η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη είναι οικουμενική, και αυτό θέλει να διατηρήσει ο Νίκος Θεοδωράκης.

«Είναι σημαντικό, ότι ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, αποδέχεται την χρήση του επιθέτου. Όμως τα ασφαλιστικά μέτρα έχουν στόχο να αποκλείσουν τον Νίκο Θεοδωράκη να χρησιμοποιεί αυτό το επώνυμο», συνεχίζει.

Την Δευτέρα, θα υπάρξουν νέες εξελίξεις σχετικά με το θέμα, καθώς δεν είναι γνωστό εάν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα προσέλθει για τη διενέργεια του τεστ DNA.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζει το «ράπισμα» στους κατηγορούμενους η εισαγγελέας- «Κοινό modus operandi, κίνητρό τους το φυλετικό μίσος»
«Κόλαφος» υπήρξε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δεύτερη ημέρα αγόρευσής της, επί της ενοχής των 42 κατηγορουμένων....
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Φοινικούντα: Ο γρίφος των 11 δευτερολέπτων, το συμβόλαιο θανάτου και οι άγνωστες κινήσεις των ηθικών αυτουργών – Απολογούνται ανιψιός και επιχειρηματίας
Στην υπόθεση εμπλέκεται και ακόμα ένα άτομο ο οποίος φέρει το ρόλο του συνεργού και ο οποίος καταζητείται από τις αστυνομικές αρχές
O 33χρονος ανιψιός του ιδιοκτήτη κάμπινγκ και ο 32χρονος επιχειρηματίας οδηγούνται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες της Αγίας Βαρβάρας – Στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής συμβίωσης
Με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες στην Αγία Βαρβάρα συναντήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. συνοδευόμενος...
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Συνάντηση με νέους τσιγγάνους ενεργούς πολίτες της Αγίας Βαρβάρας – Στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής συμβίωσης