Ελλάδα

Το τροχαίο στη Βουλή μπροστά στα μάτια των εργαζομένων του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες του τροχαίου δυστυχήματος έξω από την Βουλή, τα ξημερώματα της Δευτέρας (08.11.2021). Δύο αυτοκίνητα – ένα ταξί και ένα Ι.Χ. – παρέσυραν έναν πεζό άνδρα, ο οποίος λίγο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατέληξε. 

Για το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή μίλησε στην ΕΡΤ ο σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης. «Θέλει πολλή προσοχή και μικρές ταχύτητες» σημείωσε μεταξύ άλλων.

troxaio voulh

«Η εικόνα ήταν συνταρακτική. Συμβαίνουν πολλά τέτοια γεγονότα, όμως αυτό το περιστατικό ήταν σε πολύ κεντρικό σημείο και υπήρχε εικόνα. Συμβαίνουν δυστυχώς πολλές παρασύρσεις πεζών. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν εκτός διάβασης και με «πράσινο» για τους διερχόμενους οδηγούς, σε κάθε περίπτωση όμως όταν υπάρχει πεζός στο δρόμο είναι ό,τι πιο σημαντικό. Οφείλουμε να κάνουμε ο,τιδήποτε για να μην τον χτυπήσουμε ακόμα κι αν φταίει» είπε χαρακτηριστικά ο Κίμων Λογοθέτης. «Θέλει πολλή προσοχή και μικρές ταχύτητες» πρόσθεσε ο σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το τροχαίο έξω από την Βουλή σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/11) και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 69χρονου άνδρα, ο οποίος κινούνταν πεζός. Ο άτυχος άνδρας – που κατά πληροφορίες του newsit.gr ήταν ρακοσυλλέκτης – βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα της Αμαλίας όταν το ταξί, που κινούνταν με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων, τον χτύπησε στην πλάτη και τα πόδια με τον αριστερό καθρέφτη. Και ενώ ο 69χρονος προσπαθούσε να σηκωθεί από την αριστερή λωρίδα του δρόμου, ύστερα από περίπου 7 με 8 δευτερόλεπτα, περνά από το σημείο το Cirtoen C3 και η οδηγός παρασύρει τον πεζό για περίπου 15 μέτρα, μέχρι το φανάρι στη συμβολή της λεωφόρου Αμαλίας με τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο πεζός τραυματίστηκε σοβαρά από το χτύπημα και την παράσυρση. Ασθενοφόρο που κλήθηκε άμεσα στο σημείο και μετάφερε τον 69χρονο στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Με πληροφορίες και από ΕΡΤ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Σύννεφα και βροχές σε όλη την Ελλάδα – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ
Καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο
Άνθρωποι στη βροχή
«Ακούγονταν φωνές για βοήθεια» λένε γείτονες της οικογένειας στη Λάρισα για την δολοφονία της 52χρονης από τον γιό της
Οι Αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας μια γυναίκα μαχαιρωμένη και τυλιγμένη σε ένα πάπλωμα ενώ αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του γιου και του ανιψιού της
Λάρισα