Συμβαίνει τώρα:
Ελλάδα

Ωράριο καταστημάτων: Τι ισχύει με τα νέα μέτρα

Με νέο ωράριο λειτουργούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου στο πλαίσιο των συμπληρωματικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Διαβάστε ποιες περιοχές επηρεάζονται.

Έτσι, λοιπόν, τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα είναι ανοιχτά τις καθημερινές – από Δευτέρα έως Παρασκευή – από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Το μέτρο ισχύει στην περιφέρεια Αττικής (πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων), στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στους δήμους:

Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης.

Η απόφαση για την αλλαγή του ωραρίου ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων, αλλά και στα καταστήματα.

Το μέτρο δεν αφορά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρόσβαση στα καταστήματα λιανικού εμπορίου απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε PCR ή rapid test.

Τα παιδιά 4 – 17 ετών έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με self test των τελευταίων 24 ωρών.

Στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία η πρόσβαση γίνεται χωρίς έλεγχο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δίκη Φιλιππίδη: Την Παρασκευή και τη Δευτέρα η απολογία του ηθοποιού – Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης εφέτη
Ο συνήγορος υπεράσπισης της πρώτης καταγγέλλουσας Ζαχαρίας Σαλούστρος ζήτησε την πρόοδο της δίκης και την απόρριψη των αιτημάτων για διακοπή ή και αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας
Πέτρος Φιλιππίδης
Με τραύμα στο μάτι ο 19χρονος ψυκτικός από την έκρηξη στο νοσοκομείο Σερρών - Μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη
Ο 19χρονος πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης ψυγείων στο νοσοκομείο Σερρών μαζί με έναν 47χρονο συνάδελφό του, ο οποίος και έχει τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια
Πυροσβέστες
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
17