Κόσμος

Ταξιδιωτική οδηγία του Ισραήλ για την Τουρκία λόγω απειλών του Ιράν

Η δολοφονία ενός μέλους των Φρουρών της Επανάστασης για την οποία το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ έφερε τη σύσταση του Τελ Αβίβ στους Ισραηλινούς να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία!

Η σύσταση για τα ταξίδια πολιτών του Ισραήλ στην Τουρκία εκδόθηκε σήμερα (30.05.2022) εξαιτίας των απειλών του Ιράν για αντίποινα για την δολοφονία ενός συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης την περασμένη εβδομάδα.

Η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ για τον φόνο του Χασάν Σαγιάντ Χονταΐ, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες δύο μοτοσικλετιστών, οι οποίοι τον πλησίασαν ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του, και έχει πει ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα.

Το Ισραηλινό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Τεχεράνη πιθανόν να επιδιώξει να στοχοποιήσει Ισραηλινούς στην Τουρκία και χαρακτήρισε την τελευταία “χώρα υψηλού κινδύνου”.

Η Τουρκία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Ισραηλινούς και τελευταία οι δύο χώρες αποκαθιστούν τις σχέσεις τους έπειτα από πάνω από μια δεκαετία έντασης.

Το Ισραήλ είχε κατηγορήσει τον Χονταΐ ότι σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον των πολιτών του ανά τον κόσμο.

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, το οποίο εποπτεύει την υπηρεσία πληροφοριών, την Mossad, έχει αρνηθεί να σχολιάσει την δολοφονία, αλλά χθες ο Μπένετ είπε ότι η Τεχεράνη θα “πληρώσει στο ακέραιο το τίμημα” για την υποκίνηση επιθέσεων με στόχο Ισραηλινούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πούτιν και το «μυστικό παλάτι» των 100 εκατ. λιρών στην κατεχόμενη Κριμαία – Κρυοθάλαμος, ιδιωτικό νοσοκομείο και χρυσά μπάνια
Σύμφωνα με έγγραφα και φωτογραφικό υλικό, οι εσωτερικοί χώροι ξεπερνούν σε χλιδή άλλα γνωστά παλάτια του Πούτιν - Αποκαλυπτική έρευνα της ομάδας του Αλεξέι Ναβάλνι
Βλαντιμίρ Πούτιν
Politico: ΝΑΤΟ και ΕΕ ανησυχούν για την ανάληψη της προεδρίας από την Κύπρο λόγω των εντάσεων με την Τουρκία
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι» ότι η Κύπρος θα επιτρέψει η εχθρικότητά της προς την Τουρκία να επηρεάσει τις αμυντικές προτεραιότητες της Ευρώπης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν έξω από το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες
Χάος στα δρομολόγια της Eurostar παραμονές Πρωτοχρονιάς – Ακυρώνονται «μέχρι νεωτέρας» όλα τα δρομολόγια από και προς Λονδίνο
Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης της σήραγγας της Μάγχης, καθώς και τεχνικό πρόβλημα σε αμαξοστοιχία της Le Shuttle - Δείτε φωτογραφίες
Eurostar train