Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Ο λογαριασμός με τα 150.000 δολάρια και η απόρρητη έκθεση του νέου ΔΣ

Συνεχίζεται η έρευνα της οικονομικής Αστυνομίας για την περιουσία του ιδρυτή της “Κιβωτού του Κόσμου“, πατέρα Αντωνίου, και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή. 

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, μεταξύ άλλων,ερευνάται συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός του 2018 που περιέχει 150.000 δολάρια. Συνδικαιούχοι σε αυτόν τον λογαριασμό φέρονται να είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή και ακόμη τρεις.

Επιπλέον, το “Live News” αποκάλυψε την απόρρητη έκθεση που συνέταξε το νέο Δ.Σ. μετά την επίσκεψη του στις δομές της “Κιβωτού του Κόσμου” στη Χίο, μία αρρένων στην περιοχή Αίπος και μία θηλέων στην Καλλιμασιά. Από την επίσκεψη στις 4 Δεκεμβρίου, το επταμελές συμβούλιο γρήγορα διαπίστωσε πως δεν είναι μόνο τα παιδιά που καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα, αλλά και οι ίδιοι εργαζόμενοι.

Όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Χίου, οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι ενδεδειγμένες και οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί που δεν φτάνουν ούτε για τη βενζίνη.

«Χρειαζόμαστε παιδαγωγούς, γεωπόνους, κηπουρούς και συντηρητές. Δουλεύουμε πολλές ώρες και οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί. Η βενζίνη είναι πολλή για να φθάσουν στη δομή» λένε εργαζόμενοι και εθελοντές.

«Δεν υπάρχει αντικαταστάτης για μένα. Θέλω να πάρω την άδειά μου, αλλά δεν μπορώ. Τουλάχιστον να την πληρωθώ» αναφέρει η μαγείρισσα της δομής.

Τι λένε για τις «συνέπειες»

Για πρώτη φορά εργαζόμενος παραδέχτηκε ενώπιον του νέου Δ.Σ. πως πράγματι υπάρχει χώρος μέσα στον οποίον κλειδώνουν τα άτακτα παιδιά για τιμωρία.

«Προσλήφθηκα πριν από δύο χρόνια ως παιδαγωγός, αλλά εκτελώ χρέη οδηγού. Υπάρχει χώρος που κάποια παιδιά κλειδώνονται από την δομή για τιμωρία και τους πηγαίνουμε μόνο φαγητό».

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η κοινωνική λειτουργός δεν ζει μέσα στην απομακρυσμένη δομή της Χίου, αλλά χιλιόμετρα μακριά στο κέντρο του νησιού με την νέα διοίκηση να εξηγεί πως θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα αλλάξουν.

«Είναι ένα χρόνο στη δομή και φαίνεται να ενδιαφέρεται για την εργασία της και να προσπαθεί. Όμως όπως και η γραμματέας, έχει ως βάση τη Χώρα της Χίου, με ωράριο 9-5, μακριά από την δομή. Εξηγήσαμε ότι πρέπει να είναι στην δομή και όχι μακριά από αυτήν» αναφέρει η νέα διοίκηση της ΜΚΟ.

Εκτός δομής βρίσκεται και η γραμματέας η οποία μάλιστα είναι υπεύθυνη και για τους 6 κουμπαράδες. Στη δομή απασχολούνται 10 εθελοντές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Σύννεφα και βροχές σε όλη την Ελλάδα – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ
Καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο
Άνθρωποι στη βροχή
«Ακούγονταν φωνές για βοήθεια» λένε γείτονες της οικογένειας στη Λάρισα για την δολοφονία της 52χρονης από τον γιό της
Οι Αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας μια γυναίκα μαχαιρωμένη και τυλιγμένη σε ένα πάπλωμα ενώ αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του γιου και του ανιψιού της
Λάρισα