Ελλάδα

Εκτός της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης ο Γιάννης Λιγνάδης

Εκτός Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν οδηγείται ο Γιάννης Λιγνάδης, όπως γνωστοποίησε η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Μαριάννα Κάλμπαρη.

Η απόφαση της κ. Κάλμπαρη, την οποία ανακοίνωσε μέσω επιστολής, προέκυψε μετά τις έντονες αντιδράσεις των φοιτητών της σχολής, οι οποίοι μέχρι πρότινος κινδύνευαν να χάσουν τη χρονιά τους καθώς από τον Αύγουστο του 2022 είχαν αρνηθεί να παρακολουθήσουν το μάθημα του Γιάννη Λιγνάδη εξαιτίας των δηλώσεών του κατά τη διάρκεια της δίκης του αδερφού του, Δημήτρη Λιγνάδη.

Μάλιστα, η υπόθεση αυτή του Γιάννη Λιγνάδη υπήρξε η αφορμή να διαλυθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, καθώς η διευθύντρια της Δραματικής Σχολής, Μάνια Παπαδημητρίου και ο Κωστής Καπελώνης πριν λίγες μέρες υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Από την πλευρά του ο φιλόλογος, μέσω επιστολής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ανέφερε ότι οι εν λόγω παραιτήσεις ήταν «μεθοδευμένες με σκοπό την διάλυση του συμβουλίου και την αποκαθήλωση της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας Μαριάννας Κάλμπαρη». «Για την επίτευξη του δολίου σχεδίου διάλυσης του Θεάτρου Τέχνης και της Σχολής του, απαραίτητος μοχλός ήταν η υπόθεσή μου (τακτική δαιμονοποίησης) και η μόχλευση των φοιτητών, μέχρι του σημείου της παρούσας μπαχαλοποίησης της Σχολής», ανέφερε στην εφημερίδα. Σήμερα το απόγευμα (2/3) ήρθε η απάντηση της Μαριάννας Κάλμπαρη, η οποία, στο ίδιο μέσο, ξεκαθάρισε ότι, ο Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί πια να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

«Νιώθω πως είναι σχεδόν ανάρμοστο, ενώ όλη η χώρα πενθεί τα θύματα του αδιανόητου δυστυχήματος στα Τέμπη, εμείς να μιλάμε για τέτοια ζητήματα. Επειδή όμως πρέπει να πάρω άμεσα θέση σε σχέση με την επιστολή του κυρίου Γιάννη Λιγνάδη της 1/3/23 στην Εφημερίδα Καθημερινή, θεωρώ αυτονόητο ότι δεν συμμερίζομαι τις θέσεις του. Θεωρώ επίσης αυτονόητο ότι μετά από αυτή την επιστολή, ο κύριος Γιάννης Λιγνάδης δεν μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Μοναδική μου μέριμνα είναι να προστατεύω και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Θέατρο Τέχνης και όλους/ες τους συνεργάτες/ιδες και εργαζομένους/ενες του. Κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, όπως η σκέψη όλων, είναι μόνο στο τραγικό γεγονός» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η κ. Κάλμπαρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κραυγή αγωνίας για να μην ξεσπάσει βεντέτα στα Βορίζια - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν τα 3 ανίψια της
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό – Το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης – Με drones αναζητούν τους εμπλεκόμενους στα βουνά της Κρήτης
56χρονη
«Αφαίρεσαν τη ζωή» του Echo, του σκύλου που εντόπισε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου και συμμετείχε στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου
«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας»
O σκύλος Εcho
Θέμα χρόνου η παράδοση των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε Ρέθυμνο και Ψηλορείτη
Οι αρχές δεν αποκλείουν να παραδοθούν οι τρεις νεαροί αύριο, μετά την κηδεία της 57χρονης στα Χανιά - Το χρονικό του φονικού, και οι έρευνες της ΕΛΑΣ στα χωριά του Ηρακλείου και τις βουνοκορφές του Ψηλορείτη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου 18