Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκλονίζει ο φοιτητής που έσωσε μωρό και απεγκλώβισε την αδικοχαμένη Ιφιγένεια Μήτσκα

Ο Μιχάλης Κλάψης είναι ένας από τους επιβάτες που βγήκαν ζωντανοί από τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και μίλησε στην εκπομπή “T-live” και την Τατιάνα Στεφανίδου για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε.

Όπως είπε, ο ίδιος καθόταν στο τρίτο βαγόνι, στη θέση 54. “Στο πρώτο χτύπημα, είδαμε τη λάμψη, στο δεύτερο χτύπημα, φύγαμε πάνω από τις ράγες, στο τρίτο χτύπημα σταματήσαμε. Μόλις έγινε το χτύπημα, πέρασαν τα πρώτα δευτερόλεπτα, και βλέπω ότι η καρέκλα του μπροστινού έχει κολλήσει πάνω μου. Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να δω αν έχω χέρια και πόδια και πιάνω να δω αν έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Έχω αίματα στο πρόσωπο αλλά δεν ήταν δικά μου. Ήταν από τους μπροστινούς μου”.

“Πώς έσωσα ένα μωρό”

“Βρήκα ένα μπουκαλάκι νερού και το μπουφάν μου, μέσα στο οποίο είχα μία εικόνα του Αγίου Λουκά. Νιώθω ότι αυτή η εικόνα μου έδωσε τη δύναμη να το κάνω όλο αυτό. Επίσης, πριν γίνει η σύγκρουση, έβλεπα μία κυρία να ταΐζει το μωρό της με το μπιμπερό. Μετά φώναζε βοήθεια –βοήθεια. Το μωρό ήταν κάτω από το κάθισμά μου. Δεν είδαμε πώς έφυγε το μωρό και πώς προσγειώθηκε. Η μητέρα με βρήκε στο facebook, μου είπε ότι το μωρό είναι καλά και ότι εκείνη έχει κάποιες μελανιές” είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός φοιτητής.

Η στιγμή που βοήθησε στον απεγκλωβισμό της Ιφιγένειας Μήτσκα

“Στο μπροστινό μου κάθισμα, όπως σας είπα, ξεκόλλησε. Ήταν ένα ζευγάρι που μία κοπέλα ήταν η μισή από μέσα και η άλλη μισή απ’ έξω. Από την έξω μεριά, την είχαν πλακώσει λαμαρίνες. Μου έλεγε το αγόρι ότι δεν του μιλάει και να τον βοηθήσω να τη βγάλουμε. Από ό,τι θυμάμαι, η κοπέλα λεγόταν Ιφιγένεια. Δεν ξέρω αν σώθηκε ο φίλος της. Όπως στράβωσα τις λαμαρίνες, την έπιασα από τη μέση, και είπα στον φίλο να κάνει κουράγιο να τη βγάλουμε. Είχε αρπάξει φωτιά. Τη βγάλαμε, την τραβήξαμε και είχε σφυγμό. Είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι της.

Δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνο το βράδυ για πρόσωπα και μαλλιά. Η συγκεκριμένη είχε παντού αίματα. Θυμάμαι που το αγόρι φώναζε “Ιφιγένεια με ακούς;”. Του είπα πρέπει να την πάμε κοντά στο παράθυρο για να την πάρουν οι διασώστες. Την αφήσαμε καθισμένη κοντά στο παράθυρο για να την βγάλουν κατευθείαν οι διασώστες. Δεν μπορούσαμε να την πετάξουμε από το παράθυρο και να μείνουμε μέσα πιο πολύ με την φωτιά…” αποκάλυψε ο νεαρός φοιτητής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρρά: Στον ανακριτή η χήρα του Γιώργου Τράγκα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος – Το βαρύ κατηγορητήριο
Ήδη ο γιος του Γιώργου Τράγκα, έχει δώσει συναίνεση έτσι ώστε το ποσό των 10.000.000 ευρώ, που αποτελούν τα χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, να αποδεσμευτούν - Τι λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός
Μαρία Καρρά / Γιώργος Τράγκας
«Δεν θα απαλλαγείς από εμάς» – Οι απειλές των Κινέζων στον σμήναρχο κατάσκοπο όταν τους είπε ότι θα βγει στη σύνταξη
Τυ έδωσαν μια κάρτα αναλήψεων, η οποία είχε εκδοθεί στο Χονγκ Κονγκ σε όνομα τρίτου - Με αυτή την κάρτα μπορούσε να κάνει αναλήψεις σε οποιοδήποτε ΑΤΜ ανά τον κόσμο
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Νέα κατολίσθηση έκλεισε την παλαιά εθνική οδό Άρτας – Αμφιλοχίας, αποκομμένη οδικώς η Ήπειρος
Μετά το κλείσιμο της Ιόνιας Οδού λόγω κατολίσθησης και με τη νέα κατολίσθηση, η Ήπειρος έχει ουσιαστικά αποκοπεί στα δύο από την υπόλοιπη Ελλάδα, την ώρα που οι έντονες βροχοπτώσεις συνεχίζονται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα
Κατολίσθηση στην παλιά εθνική οδό Αμφιλοχίας - Άρτας
Ο Παύλος ντε Γκρες απαντά για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος: «Θέλω να προσφέρω στην χώρα μου, πολλά περνούν από το μυαλό μου»
«Είναι στο αίμα μου η πολιτική αλλά δεν είμαι πολιτικός», τόνισε - Τι είπε για τη σχέση του με τη Μαρί Σαντάλ και τα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Παύλος Ντε Γκρες 24