Ελλάδα

Μέση Ανατολή: Επέστρεψαν στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από τη Γάζα – «Είναι φρίκη, δεν υπάρχει ζωή»

Για τις τραγικές στιγμές που βίωσαν μίλησαν οι Έλληνες που ζούσαν στη Γάζα και κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ελλάδα γλιτώνοντας από τη φρίκη του πολέμου.

Συνολικά 11 Έλληνες πολίτες έφτασαν το μεσημέρι στο Ελ.Βενιζένος με ειδική πτήση της Αegean μέσω Καΐρου. Έμεναν στη Λωρίδα της Γάζας και πέρασαν χθες από τη μεθόριο της Ράφα στην Αίγυπτο. Συνολικά από τη Ράφα πέρασαν 16 άτομα. 

Ο  Αλέξανδρος Φαγιάντ περιγράφει όσα έζησε στη Γάζα μέχρι την άφιξη του στην Αθήνα: «κάναμε αρκετή προσπάθεια καταρχήν δεν υπήρχε βενζίνη να πάμε μέχρι τα σύνορα φτάσαμε μέχρι ένα σημείο και από εκεί και πέρα με τα πόδια για να φτάσουμε μέχρι το πέρασμα. Όσον αφορά την κατάσταση στη Γάζα μία λέξη θέλω να πω: είναι φρίκη. Δυστυχώς τα πράγματα, ότι και να πω δεν μπορώ να περιγράψω τι γίνεται εκεί πέρα. Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα σημείο που είναι καταστροφή, δεν υπάρχει ζωή δεν υπάρχει τίποτα και όσο περνάνε οι μέρες γίνονται και πιο δύσκολα. Εγώ μέχρι και σε κάποια σημεία είδα και νεκρούς πεταμένους στους δρόμους. Δεν υπάρχει τίποτα. Ο κόσμος έχει γυρίσει σε πρωτόγνωρα πράγματα. Μπορεί να γύρισα αλλά η ψυχή μου βρίσκεται εκεί».

Οι Έλληνες και τα μέλη των οικογενειών που δεν έχουν συγγενείς θα διαμείνουν στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας. Οι άλλοι πέντε που έχουν μείνει θα επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Το πόρισμα του ΕΜΠ για τα αίτια της διάβρωσης του υπόγειου σωλήνα από όπου διέρρευσε το προπάνιο και έγινε η έκρηξη
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραμένει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν άλλα δύο στελέχη της εταιρείας
Το εργοστάσιο της Βιολάντα μετά τη φονική έκρηξη
8
Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων: Δεν έπεισαν τον ανακριτή και επέστρεψαν στη φυλακή ο ηγούμενος και ο μοναχός
Στις έρευνες της αστυνομίας για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας είχαν βρεθεί, μεταξύ άλλων., 264 αρχαία νομίσματα, 14 βυζαντινές εικόνες, δύο Ιερά Ευαγγέλια και ένα εκκλησιαστικό βιβλίο του 18ου αιώνα
Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Μέγα Σπήλαιο Καλαβρύτων