Ελλάδα

Καιρός – Γιάννης Καλλιάνος: Οι περιοχές που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Χιόνια και τσουχτερό κρύο επιφυλάσσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο όπως τονίζει με ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Ό Γιάννης Καλλιάνος τονίζει πως ο καιρός θα είναι ψυχρός τις επόμενες ημέρες και παραθέτει τα υψόμετρα χιονόπτωσης του Σαββατοκύριακου. Η ανάρτησή του έχει ως εξής: Αν αναλογιστεί κανείς ότι βαδίζουμε προς τα Χριστούγεννα και ακόμα επικρατούν θερμοκρασίες της τάξεως των 25°C στην Κρήτη και των 24°C στη Στερεά, τότε μάλλον ακραίο είναι αυτό που βιώνουμε και όχι αυτό που θα έρθει.

Άρα, θα είναι απόλυτα φυσιολογική για την εποχή η μεταβολή του καιρού που θα λάβει χώρα από αύριο Παρασκευή αρχικά με βροχές και καταιγίδες. Το Σαββατοκύριακο θα πέσει περαιτέρω η θερμοκρασία, θα εκδηλωθούν πέρα από βροχές και χιονοπτώσεις αλλά θα είναι μια ψυχρή εισβολή το πολύ μέτριας έντασης που θα επηρεάσει με χιονοπτώσεις σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα κυρίως τα βόρεια τμήματα της χώρας. Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα θα χιονίσει στα ορεινά.

Επίσης, ενώ το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι μόνο στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Ενδεικτικά υψόμετρα χιονοπτώσεων Σαββάτου

Δυτική Μακεδονία : 600 m
Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία : 400 m
Θράκη : 100 m (άρα και σε πεδινά τμήματα)
Ήπειρος : 800 m
Θεσσαλία : 500-600 m
Στερεά (και η Αττική) και Εύβοια : 700-800 m
Πελοπόννησος : 800 m
Κρήτη : 1200-1300 m (την Κυριακή)

Θυελλώδεις άνεμοι

Πολύ ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη, ιδιαίτερα από το βράδυ της Παρασκευής στο ΒΑ Αιγαίο (7-8 μποφόρ) και το Σάββατο σε όλο το Αιγαίο (8-9 μποφόρ). Στο Ιόνιο το Σάββατο θα πνέουν άνεμοι 6-7 και πολύ τοπικά 8 μποφόρ. Την Κυριακή επίσης θα πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά σταδιακά θα αρχίσουν κάπως να εξασθενούν στα 7-8 μποφόρ το πολύ.

Πτώση της θερμοκρασίας

Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 10-12°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ειδικά, τα πρωινά της Κυριακής αλλά και της Δευτέρας θα είναι πολύ ψυχρά μιας και ο υδράργυρος στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας θα υποχωρήσει στους -8°C με -9°C και στους -3°C με -4°C στα υπόλοιπα ορεινά της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Από Δευτέρα βελτιώνεται ο καιρός

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και ειδικά μέσα στην Τρίτη, η θερμοκρασία θα ανέβει πάλι σε τιμές ενδεχομένως και λίγο πιο υψηλές για την εποχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39