Ελλάδα

Σήμερα η κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη – Σφίγγει ο κλοιός για 25 σκληρούς χούλιγκαν

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει σήμερα η κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος πάλεψε σκληρά αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, μετά την επίθεση που δέχτηκε στα επεισόδια στου Ρέντη, όπου μια φωτοβολίδα καρφώθηκε στο πόδι του.

Στην κηδεία του αστυνομικού θα βρεθεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Στενεύει ο κλοιός για σκληρούς χούλιγκαν

Δικογραφία, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος τουλάχιστον 25 χούλιγκαν, που φέρονται να συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περισσότερους από 100 χούλιγκαν που συμμετείχαν στοχεύουν να συμπεριλάβουν στη δικογραφία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης οι αξιωματικοί του Τμήματος Αθλητικής Βίας. Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 20 οργανωμένοι οπαδοί, ανάμεσά τους και δύο καθοδηγητές της δολοφονικής επίθεσης.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, τέσσερις ταυτοποιήθηκαν από ίχνη πυρίτιδας, ενώ οι υπόλοιποι 16 από τις καταθέσεις και το βιντεοληπτικό υλικό. Στη δικογραφία, θα συμπεριληφθούν και άλλα επεισόδια οπαδικής βίας, όπως αυτά στον Βόλο στις 3 Δεκεμβρίου, στη Μαλακάσα, στο Ίλιον αλλά και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τον Δεκέμβριο του 2022. 

 

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει δεκάδες άτομα, ενώ από την έρευνα προκύπτει η ιεραρχική δομή και οι αρχηγικοί ρόλοι.

Ο θάνατος του αστυνομικού δημιουργεί νέα δεδομένα, ενώ είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία ο εντοπισμός των ανθρώπων που συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση στου Ρέντη.

Υπενθυμίζεται, πως για τη ρίψη της φωτοβολίδας έχει συλληφθεί ένας 18χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι πέταξε τουλάχιστον μια φωτοβολίδα, λέγοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η δική του φωτοβολίδα καρφώθηκε στο πόδι του αστυνομικού με αποτέλεσμα τον θάνατό του. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στα Βορίζια: Συνελήφθη 23χρονος ανιψιός του Φανούρη Καργάκη – Φέρεται να έβαλε τη βόμβα στο σπίτι των Φραγκιαδάκηδων
Οι αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο στο οποίο φαίνεται ο 23χρονος, να φτάνει στο σπίτι του 27χρονου Φραγκιαδάκη, και να τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξερράγη δευτερόλεπτα μετά
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου Κρήτης έπειτα από έκρηξη βόμβας το προηγούμενο βράδυ σε υπό κατασκευή σπίτι 10
Φωτογραφικό ντοκουμέντο με τη χειροβομβίδα που πέταξαν στο σπίτι του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού στη Νίκαια
Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσιάζει το newsit.gr, φαίνεται η χειροβομβίδα που περισυνέλλεξαν οι αρχές ενώ από αυτό που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ είναι ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση και ποιος έδωσε την εντολή
Χειροβομβίδα