Ελλάδα

Greek Mafia: Ξεκαθάρισμα «βλέπει» η αστυνομία πίσω από την έκρηξη βόμβας στο βενζινάδικο στον Πειραιά και στην κάβα στην Καλλιθέα

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από την έκρηξη βόμβας στο βενζινάδικο στον Πειραιά και στην κάβα στην Καλλιθέα.

Η έκρηξη στην κάβα, είναι απάντηση της δεύτερης ομάδας στη βόμβα στο βενζινάδικο και οι τέσσερις συλληφθέντες που έπεσαν στα νύχια της Δίωξης Εκβιαστών, είναι μέλη των επιχειρησιακών βραχιόνων των δυο συμμοριών.

Μάλιστα, ο ένας απο τους συλληφθέντες ειναι γνωστός στην Ασφάλεια με παρελθόν, κυκλοφορούσε με τρία διαφορετικά προσωνύμια και αναλάμβανε κατά παραγγελία επιθέσεις.

Ο δεύτερος απο τους τέσσερις, υπάγεται στο διευθυντήριο συμμορίας της νύχτας με αρχηγό παλαιό γνώριμο των αρχών.

«Πόλεμος» μέσα από τις φυλακές

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η διαμάχη για τα δύο αυτά περιστατικά έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε έναν 53χρονο έγκλειστο των φυλακών που έχει κατηγορηθεί για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο και σε έναν 54χρονο επίσης έγκλειστο με τα προσωνύμια «μεγάλος» ή «τρελός».

Μάλιστα, σε βάρος του είχε εκδοθεί και απόπειρα ανθρωποκτονίας το 2020 έξω από φούρνο στη Βούλα.

Πώς συνδέονται οι δύο υποθέσεις

Η έκρηξη στο βενζινάδικο στον Πειραιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου 2024.

Σκιώδης ιδιοκτήτης ήταν ένας 43χρονος γνωστός ως «ζαμπόν» που είχε δολοφονηθεί πρόσφατα στον Νέο Κόσμο. Μετά το θάνατό του το πρατήριο επιθυμούσε να το κληρονομήσει ο 53χρονος κουμπάρος του.

Ωστόσο, η έκρηξη που σημειώθηκε, χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί, αποδόθηκε τότε στον 53χρονο, τον μοναδικό επιζώντα της τριανδρίας της Greek Mafia.

Δεν άργησαν όμως να έρθουν τα αντίποινα αφού μετά από τρεις ημέρες σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση στην κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Δράστες της επίθεσης φέρονται ένας υπαρχηγός του «μεγάλου» ή «τρελού», ένας 35χρονος από την Αλβανία και ένας 39χρονος που συνελήφθη.

Επίσης, η αστυνομία συνέλαβε και δυο ακόμη άτομα 37 και 40 ετών ως δράστες της έκρηξης στο πρατήριο υγρών καυσίμων. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ερευνάται και μια επίθεση με πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Συγγρού. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
2
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
2