Ελλάδα

Φωτιά στη Σέριφο: Εφιαλτικό βράδυ, στις φλόγες το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Σέριφο με τη φωτιά να μην μπορεί να ελεγχθεί λόγω των έντονων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (29/06/2024) καίει σε όλο το νοτιοδυτικό κομμάτι στη Σέριφο και το μεγάλο μέτωπο είναι από το Καλό Αμπέρι με κατεύθυνση προς Βάγια και Γάνεμα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχουν καταστραφεί κτίσματα και ιδιοκτησίες.

Στο νησί επιχειρούν 4 πυροσβέστες με ένα όχημα και υδροφόρες του δήμου ενώ αναμένονται πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αττική και τη Σύρο. Συγκεκριμένα από την Αττική έφυγαν 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα και από την Σύρο μεταβαίνουν 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (29/06/2024) από την περιοχή Λιβαδάκια και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Εκκενώθηκαν 8 οικισμοί

Το 112 έχει ηχήσει έως τώρα τρεις φορές στο νησί με τους κατοίκους και τους τουρίστες να καλούνται να εκκενώσουν οκτώ οικισμούς.

Οι οικισμοί στη Σέριφο που έχουν εκκενωθεί είναι οι Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Στις 21:01 εστάλη μήνυμα που αναφέρει: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, απομακρυνθείτε προς Λιβάδι.»

Στις 19:34 εστάλη μήνυμα από το 112 που ανέφερε: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό_Αμπέλι απομακρυνθείτε προς Χώρα_Σερίφου μέσω Κουταλά».

Το πρώτο μήνυμα του 112 ήταν το εξής: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Άγνωστο Στρατιώτη: Το μνημείο είναι ζωντανή υπενθύμιση θυσίας και ευθύνης
«Πρέπει να πούμε ένα νέο, ηχηρό ΟΧΙ στην ισοπέδωση της χώρας μας από όσους καταχρώνται την εξουσία τους», σημειώνει, επίσης, η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
«Ήπιε πιο πολύ από εμάς, εμείς ήπιαμε από 3 ποτά ο καθένας» λέει φίλη της 16χρονης που κατέρρευσε και πέθανε στο Γκάζι
«Τρία ποτά με το ζόρι, είχαμε πιει λίγο βότκα έξω, μπορεί κι αυτή η ποσότητα για κάποιον οργανισμό να είναι όντως πολύ βασική και να τον κάνει να πεθάνει» λέει η φίλη της άτυχης 16χρονης
Η 16χρονη που πέθανε έξω από κλάμπ στο Γκάζι
Υποπτευόταν την ανιψιά του ο 68χρονος όπως κατέθεσε πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα - «Μήλον της Έριδος» η περιουσία του
«Ο ανιψιός του έπαιξε πολύ ωραίο ρόλο, ό,τι ήθελε ο θείος, ”χρυσό” παιδί - Μου έλεγε: ”αδερφούλα μου θα πεθάνω ευχαριστημένος, έκανα ένα παιδί άλλο πράγμα"» αποκαλύπτει φίλη του 68χρονου
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα