Ελλάδα

Φωτιά στη Ροδόπη στην περιοχή Αμπελάκια: Μήνυμα του 112 στους κατοίκους για εκκένωση της περιοχής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (19.7.24) στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Αμπελάκια στη Ροδόπη και το 112 έστειλε μήνυμα προς στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Κρυονέρι. 

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και στο σημείο βρίσκονται 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 5 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 12 έγινε γνωστό πως εξακολουθούν να είναι ενεργές διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν έχει γίνει καταγραφή ζημιών, ωστόσο υπάρχει ενημέρωση για πιθανές ζημιές σε αυλές σπιτιών ή περιμετρικά σε κατοικίες.

Οι κάτοικοι της περιοχής δέχτηκαν μήνυμα από το 112 μέσα από το οποίο τους ζητούν να απομακρυνθούν από την περιοχή με προορισμό το Κρυονέρι.

Η κινητοποίηση των αρχών στην περιοχή είναι μεγάλη, καθώς θέλουν να προλάβουν την φωτιά πριν αυτή πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ειρωνεύεται τους Έλληνες του Global Sumud Flotilla στη Γάζα: Ας σας κρατήσουν εκεί στο Ισραήλ
«Δεν θυμάμαι να έχετε φιλοτιμηθεί να πάτε στα κατεχόμενα της Κύπρου. Ούτε ποτέ νοιαστήκατε να κάνετε κάτι για τις δεκάδες χιλιάδες σφαγές Χριστιανών», λέει η Λατινοπούλου
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου 22
Μαρία Καρυστιανού για Νίκο Πλακιά: Ίσως δεν γνωρίζει για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, να του το στείλουμε να το διαβάσει
«Αισθάνθηκα ντροπή που έρχεται μία Ευρωπαία αξιωματούχος να μας πει ότι η χώρα μας προστατεύει το έγκλημα, το οποίο τελείται από πολιτικούς» σχολίασε η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023»
Η Μαρία Καρυστιανού 9