Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Atena» έδειξε τα «δόντια» της σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα: Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, κατέρρευσε τοίχος

Προβλήματα σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα προκάλεσε η κακοκαιρία «Atena», με τη σφοδρή βροχόπτωση και τους δυνατούς ανέμους να προκαλούν τον εγκλωβισμό τεσσάρων ανθρώπων μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Atena», έπληξαν χθες το βράδυ (10.09.2024) την Ζάκυνθο με την πυροσβεστική να σπεύδει σε χωριά που χρειαζόντουσαν βοήθεια.

Στο χωριό Μαχαιράδο, τέσσερις άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο και κατάφερε να τους απεγκλωβίσει.

Στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Καλαμακίου στο μετόχι του Αγίου Διονυσίου κατέρρευσε τμήμα τοίχου με αποτέλεσμα να κλείσει ένα σημείο του δρόμου.

kakokairia zakinthosΗ πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας έκανε τέσσερις αντλήσεις νερών από σπίτια και επιχειρήσεις ενώ έπιασε φωτιά και ένας προβολέας σχολείου στο χωριό της Λιθακιάς.

Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα τόσο από την πυροσβεστική όσο και από την πολιτική προστασία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αντλήσεις υδάτων στην Κέρκυρα

Και η Κέρκυρα αντιμετώπισε προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας που έφερε μαζί της καταιγίδες και κεραυνούς.

Έως και σήμερα το πρωί, η πυροσβεστική καλέστηκε να απομακρύνει κλαδιά που είχαν πέσει στη μέση των δρόμων σε 3 δήμους.

Πέρα από αυτό, το σώμα προχώρησε και σε άντληση υδάτων σε ξενοδοχείο στην Μεσόγγη, σύμφωνα με το  corfutvnews.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντα με τον 48χρονο που κυνήγαγε τρεις μαθήτριες στο Καματερό κρατώντας μαχαίρι
«Οι γνωστοί μου προσπάθησαν να τον σταματήσουν αλλά μόλις είδαν το μαχαίρι φοβήθηκαν», λέει στο newsit.gr, φίλος των αγοριών που προσπάθησαν να αποτρέψουν τον 48χρονο στο Καματερό
Καματερό
Κλειστό το αεροδρόμιο Χανιών λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών - Μέχρι τις 11 το βράδυ οι πτήσεις στο «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο
Στα Χανιά οι αγρότες επιτρέπουν μια αναχώρηση ανά 3 ώρες και τις αφίξεις αεροπλάνων - Πλήρως ανοιχτό έως τις 23:00 το «Νίκος Καζαντζάκης»
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Ηράκλειο Κρήτης