Διεθνή

Πάνω από το αναμενόμενο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

Άνοδο άνω των εκτιμήσεων σημείωσε ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ σημείωσε ρυθμό 2,4%, με τις εκτιμήσεις της αγοράς να περιμένουν 2,3%, ενώ σε μηνιαία βάση αυξήθηκε κατά 0,2%, πάνω από τις εκτιμήσεις για 0,1%.

Όσον αφορά τον πυρήνα του πληθωρισμού, δηλαδή εξαιρουμένου των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας οι οποίες είναι ευμετάβλητες, μηνιαία αυξήθηκαν κατά 0,3% έναντι πρόβλεψης για 0,2%, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 3,3% αντί για πρόβλεψη 3,2%. Αυτή ήταν και η μοναδική επιτάχυνση εδώ και ενάμιση χρόνο.

Την μεγαλύτερη συμβολή στο ρυθμό πληθωρισμού είχαν η στέγη και τα τρόφιμα, κατά 0,2% και 0,4% αντίστοιχα, σε μηνιαία βάση, κάτι που σημαίνει πως είχαν άνω του 75% συμβολή στην άνοδο των τιμών.

Η ενέργεια σε μηνιαία βάση κατρακύλησε κατά 1,9%. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ – Ινδονησία: Κλείδωσε η συμφωνία για τους τελωνειακούς δασμούς
Ο ΥΠΟΙΚ της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως οι δυο κυβερνήσεις κατέληξαν στις λεπτομέρειες διμερούς συμφωνίας έπειτα από συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με τον αμερικανό αντιπρόσωπο για το εμπόριο, Τζέιμισον Γκριρ
iStock
Γαλλία: Αμφιβολίες για το έλλειμμα καθώς καθυστερεί ο προϋπολογισμός του 2026
Ο Λεκορνί δήλωσε ότι λυπάται που ορισμένοι βουλευτές δεν είχαν τη βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία και ανέφερε ότι «Το Κοινοβούλιο δεν θα μπορέσει να ψηφίσει προϋπολογισμό για τη Γαλλία πριν από το τέλος του έτους»
Euro banknotes and coins in front of the national flag of France