Ελλάδα

Στη Βουλή η δικογραφία για τα αεροσκάφη P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού με εμπλεκόμενους Τσίπρα – Καμμένο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου P-3B Orion, τα οποία περιμένει να παραλάβει εδώ και χρόνια το Πολεμικό Ναυτικό.

Ειδικότερα, σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 20204, διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα αναβάθμισης των τεσσάρων αεροσκαφών για το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Για να διερευνήσει όμως αυτήν την υπόθεση η Βουλή, θα πρέπει να κατατεθεί αίτημα για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, που θα καταθέσουν τουλάχιστον 30 βουλευτές και μετά να εγκριθεί από την ολομέλεια.

Η δικογραφία για τα P-3B ORION αφορά τους:

1) Πρώην Πρωθυπουργό Αλέξιο Τσίπρα

2) Πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμένο

3) Πρώην Υπουργό Εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά

4) Πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννη Πανούση

5) Πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θεόδωρο Δρίτσα.

Όταν υπεγράφη η σχετική σύμβαση το 2015, με κόστος 500 εκατομμύρια ευρώ, το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους εντός του 2019, με τα τρία επόμενα να παραλαμβάνονται από το Πολεμικό Ναυτικό από το 2020 έως και το 2022.

Ωστόσο, δεν έχει παραδοθεί ακόμη το πρώτο εκσυγχρονισμένο P-3B ORION, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό, το πρόγραμμα κινδυνεύει να βρεθεί «στα βράχια».

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των P-3B ORION βρέθηκε στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά του απόστρατου Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Σταμάτη. Σημείο έρευνας αναμένεται να αποτελέσει μεταξύ άλλων και η καταγγελία ότι η σύμβαση δεν προβλέπει ρήτρες και νομική ευθύνη για την μη επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
13