Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» σε διοικητή Αστυνομικού Τμήματος για σεξουαλική παρενόχληση

Ένοχος κρίθηκε από δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, ο 46χρονος αστυνομικός που καταγγέλθηκε για άσεμνη φράση που απηύθυνε σε συνάδελφό του πολιτική υπάλληλο. 

Ο αστυνομικός, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία είχε δείξει στην εν λόγω συνάδελφο και ομοίωμα ανδρικού μορίου.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε για τις πράξεις της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας εργασιακά εξαρτώμενου προσώπου και της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. – εκτελούσε χρέη διοικητή σε αστυνομικό τμήμα του νομού Θεσσαλονίκης – κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο γραφείο του, παρουσία της 45χρονης καταγγέλλουσας και τριών αστυνομικών, κρατούσε επιδεικτικά στο χέρι του ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι, τύπου “πεταλούδα”, ενώ τοποθέτησε πάνω στο γραφείο του ένα ομοίωμα ανδρικού μορίου το οποίο περιεργάστηκε επιδεικτικά χτυπώντας το με το χέρι.

Όπως φέρεται να κατήγγειλε – μέσω του συζύγου της – η 45χρονη, όταν εκείνη τοποθέτησε κάποια έγγραφα στο γραφείο, μετακινώντας ακούσια το εν λόγω ομοίωμα, ο αστυνομικός φέρεται να της απηύθυνε άσεμνη φράση/πρόταση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκε η 45χρονη καταγγέλλουσα που επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στους αστυνομικούς. Η ίδια, μάλιστα, παραστάθηκε στο δικαστήριο ως πολιτικώς ενάγουσα.

Στην απολογία του, ο 46χρονος, με βαθμό αστυνομικού υποδιευθυντή, αρνήθηκε τις εις βάρος του κατηγορίες.

Για το ομοίωμα αντρικού μορίου ανέφερε ότι το χρησιμοποιούσε στο πλαίσιο εκπαίδευσης, θέλοντας να καταδείξει ότι το συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για να “περάσουν” παράνομες ουσίες ή αντικείμενα στα κρατητήρια.

Όσον αφορά το μαχαίρι, είπε ότι το βρήκε στο γραφείο του, όταν ανέλαβε καθήκοντα διοικητή, ενώ δεν προέβη στην καταγραφή του λόγω φόρτου εργασίας, ώστε να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για πειστήριο από προηγούμενη κατάσχεση.

Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο. Με απόφαση του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ο 46χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Βρίσκουμε σκάγια στα ρούχα τους» λένε οι συγγενείς των παιδιών που δέχτηκαν επίθεση με καραμπίνα από 46χρονο στο Αίγιο
«Ο 46χρονος είπε ότι πυροβόλησε και δεν είδε τα παιδιά, εγώ το δέχομαι αλλά γιατί δεν πήγε την επόμενη μέρα να παραδοθεί; Γιατί έκρυψε το όπλο; Πυροβόλησε 4 παιδιά» λέει ο πατέρας του 15χρονου που τραυματίστηκε από σκαγια
Αίγιο
Θεσσαλονίκη: Νέα βίντεο – ντοκουμέντα με τους διαρρήκτες της κάβας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισβάλει σε καφετέρια
Στο υλικό από τη διάρρηξη της καφετέριας, καταγράφεται η στιγμή που οι δράστες εισβάλλουν από παράθυρο στην πίσω πλευρά του καταστήματος και κινούνται γρήγορα στον εσωτερικό χώρο
Θεσσαλονίκη: Νέα βίντεο – ντοκουμέντα με τους διαρρήκτες της κάβας, οι οποίοι νωρίτερα είχαν εισβάλει σε καφετέρια
Παραδόθηκε ο 64χρονος που προσπάθησε να κακοποιήσει σεξουαλικά 25χρονη ΑμεΑ στην Κυψέλη
Ο 64χρονος είχε καταγγελθεί για απόπειρα βιασμού σε βάρος 25χρονης ΑμεΑ, ενώ σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος επιχείρησε να βιάσει και την άλλη της κόρη, επίσης ΑμεΑ - «Με κακοποίησε όταν ήμουν 7 ετών» λέει η κόρη του
Κυψέλη: Παραδόθηκε ο 64χρονος που προσπάθησε να κακοποιήσει σεξουαλικά 25χρονη ΑμεΑ μέσα στο σπίτι της