Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης καταθέτει αίτηση για παράρτημα στην Ελλάδα – Θα ονομάζεται International Campus Sorbonne Paris Nord

Θα κάνει αίτημα για μη κρατικό πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης αναμένεται να κάνει αίτηση την Παρασκευή 14/2/25 στο Υπουργείο Παιδείας για την αδειοδότηση Μη Κρατικού – Μη Κερδοσκοπικού Πανεπιστημίου, παραρτήματος του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, υπό την επωνυμία «Γαλλικό Πανεπιστήμιο της Ελλάδος – International Campus Sorbonne Paris Nord».

Για την αίτηση του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην Ελλάδα, θα πάνε στο Υπουργείο ο αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Olivier Oudar και η Anne Fauchon, Πρύτανης της Σχολής Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, συνοδεία του Nicolas Eybalin, ακολούθου της Γαλλικής Πρεσβείας σε θέματα πολιτισμού – Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης – Université Sorbonne Paris Nord, αποτελεί ένα από τα 13 αυτόνομα πανεπιστήμια που διαδέχθηκαν το Πανεπιστήμιο του Παρισιού γνωστού ευρέως ως Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Το Sorbonne-Paris-Nord αποτελεί Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο και ένα από τα πλέον σημαντικά ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας, λειτουργώντας Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο πλαίσιο της Ιατρικής Σχολής και εγκαταστάσεις σε πέντε πανεπιστημιουπόλεις: Villetaneuse, Bobigny, Saint-Denis, La Plaine Saint-Denis και Argenteuil.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Campus Condorcet, ενός από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, και της συμμαχίας πανεπιστημίων Sorbonne Paris-Cité με το Université Paris-Cité.

Πηγή: ERT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε 76χρονο στη Μεσσηνία - Αστυνομικός το πυροβόλησε και το σκότωσε για να τον σώσει - Σοκαριστικό βίντεο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ροτβάιλερ που επιτέθηκε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 76χρονο στην περιοχή του Αγίου Φλώρου στη Μεσσηνία ήταν δικό του
Ροτβάιλερ
16
Ασπρόπυργος: Δεν έκανε γυμναστική η 10χρονη την ώρα που κατέρρευσε και πέθανε - Μυστήριο η ανείπωτη τραγωδία
Οι προσπάθειες να κρατηθεί το παιδί στη ζωή, δεν σταμάτησαν ούτε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς με ασθενοφόρο στο Θριάσιο ωστόσο η μαθήτρια άφησε την τελευταία πνοή της
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
9
«Δεν θυμάμαι ποιος με χτύπησε» επιμένει η 40χρονη που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της στο Κορωπί
«Ναι, ήταν βίαιος στο παρελθόν μέχρι κάποιο σημείο», λέει ο πατέρας της 40χρονης - «Υποφέρει από μετατραυματικό σοκ και γι’ αυτό, μέχρι να επανέλθει η μνήμη της, δεν μπορεί να εξηγήσει την κατάσταση»
Η 40χρονη, θύμα ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της στο Κορωπί