Ελλάδα

Πεντέλη: Η ανακοίνωση της ΟΣΥ για τη φωτιά σε λεωφορείο – «Δεν υπήρξε κίνδυνος ολικής πυρκαγιάς, ο οδηγός λειτούργησε άμεσα»

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής γρήγορα έθεσαν την φωτιά υπό έλεγχο, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, αλλά δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο

Για το περιστατικό με τη φωτιά που ξέσπασε σε λεωφορείο το πρωί του Σαββάτου (15.03.2025) στην Πεντέλη, σχολίασε σε ανακοίνωσή της η Ο.ΣΥ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Σταθμός Αμαρουσίου – Νοσοκομείο Πεντέλης περίπου στις 8:15. Προκλήθηκε μετά από ανάφλεξη στον εξαερισμό του πίσω μέρους του οχήματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε η Ο.ΣΥ.

Η Ο.ΣΥ. ΑΕ σχετικά με το περιστατικό ανάφλεξης στον εξαερισμό στο πίσω μέρος λεωφορείου, που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής 446 (Σταθμός Αμαρουσίου-Νοσοκομείο Πεντέλης) το πρωί στις 08:15, στην κάθοδο της πλατείας Πεντέλης, ενημερώνει ότι:

«Έχει ήδη συσταθεί Επιτροπή Διερεύνησης των αιτιών και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για βραχυκύκλωμα στο μοτέρ του εξαερισμού, με αποτέλεσμα περιορισμένη ανάφλεξη στην ταπετσαρία της οροφής στο πίσω τμήμα του οχήματος.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας το φαινόμενο ήταν τοπικό και δεν υπήρξε κίνδυνος ολικής πυρκαγιάς, καθώς ο οδηγός λειτούργησε άμεσα και αποτελεσματικά βάσει των οδηγιών της Εταιρείας για τη διαχείριση ανάλογων καταστάσεων, εκκένωσε με ασφάλεια το όχημα από τους επιβάτες και χρησιμοποίησε πυροσβεστήρες, ενώ ζήτησε και την επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Ο ίδιος, είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Εταιρείας.

Αναφορικά, με το όχημα, πρόκειται για μισθωμένο λεωφορείο κατασκευής του 2011, το οποίο έχει περάσει από την πάγια διαδικασία της Προληπτικής Συντήρησης τον Δεκέμβριο του 2024 και η τελευταία Νυχτερινή Επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στο όχημα στις 13 Μαρτίου 2025.

Υπάγεται στα λεωφορεία τα όποια έχουν δρομολογηθεί προς απόσυρση και αντικατάσταση από καινούργια τους επόμενους μήνες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ψάχναμε με φακούς, οι γονείς δεν μας άνοιγαν, δεν ξέραμε τι θα αντικρίσουμε» λέει ο αστυνομικός που βρήκε το μωρό στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Εισβάλαμε στο σπίτι, το σπίτι δεν είχε ρεύμα, ακολουθήσαμε το κλάμα του παιδιού - Οι γονείς κοιμόντουσαν στο δωμάτιο με άλλα τρία ανήλικα ενώ το παιδί έκλαιγε», λέει ο αστυνομικός
Το μπαλκόνι στο οποίο παράτησαν το μωρό οι γονείς του
Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες που αποκλείστηκαν στο Ισραήλ - «Πέρασαν πύραυλοι από πάνω μας, είμαστε σε τέσσερα λεωφορεία περίπου 400 Έλληνες»
«Μας έβαλαν σε πούλμαν, δεν ξέρουμε τον προορισμό, στόχος είναι να φτάσουμε στα σύνορα. Μας περιμένουν αεροπορικά αεροσκάφη και boeing», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής από τη Μέση Ανατολή
Μανώλης Καραντίνης
Ξέσπασε ο Μανιαδάκης στη δίκη για τη Novartis: «Υπήρξε βιομηχανία καταγγελιών εναντίον μου, με διαδοχικές έρευνες – Η καριέρα μου δεν αποκαταστάθηκε ποτέ»
«Μου είπαν ότι θέλουν να καταδικάσουν τη Novartis. Ο Σαράκης μου το είπε και ότι αν καταδικάσουμε την εταιρία θα πάρουμε λεφτά και θα τα φάμε στη Ρωσία»
Δικαστήριο
Πάνω από 160 οδηγοί θετικοί σε αλκοτέστ – Σε σχεδόν 8.000 ελέγχους προχώρησε η ΕΛΑΣ το Σαββατοκύριακο
Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Λεωφόρου Ποσειδώνος, Λεωφόρου Βουλιαγμένης και βεβαιώθηκαν 166 παραβάσεις, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Αλκοτέστ
10
Όλη η δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων που αποτελούνταν από οπαδούς μεγάλης ομάδας – 12 συλλήψεις μέχρι στιγμής
Τα μέλη κατηγορούνται για οργανωμένες επιθέσεις με στόχο οπαδούς άλλων ομάδων αλλά και αστυνομικούς, με χαρακτηριστική περίπτωση τη διαδήλωση για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Αστυνομία
9