Ελλάδα

Συγκλονιστικές εικόνες από το Σύνταγμα: Τουρίστες από όλο τον κόσμο εντυπωσιάζονται με την αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη

Χιλιάδες τουρίστες έδωσαν «ραντεβού» στην πλατεία Συντάγματος για να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα

Κυριακή (18.05.25) 11:00 η ώρα το πρωί και η πλατεία Συντάγματος έχει πλημμυρίσει με τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίοι παρακολουθούν την αλλαγή φρουράς μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Το θέαμα μεγαλειώδες, με τους τουρίστες, μικρούς και μεγάλους, να καταφθάνουν από νωρίς στην πλατεία Συντάγματος και να απαθανατίζουν με τα κινητά τους την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων που στέκονται αγέρωχοι μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι στιγμές πραγματικά μαγευτικές…

 

Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του τείχους που πλαισιώνει τη Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτό το σημείο του τείχους είναι σκαλισμένη η αναπαράσταση ενός νεκρού στρατιώτη και περιστοιχίζεται από αποσπάσματα από τον περίφημο Επιτάφιο του Περικλή.

Κάθε μία ώρα, οι Εύζωνες εκτελούν την περίφημη «αλλαγή της φρουράς» στο Σύνταγμα, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Δύο νέοι Εύζωνες ξεκινούν με αυστηρό βηματισμό από τους στρατώνες τους που βρίσκονται στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και έρχονται μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για να πάρουν τη θέση των συναδέλφων τους.

Οι Εύζωνες που μέχρι εκείνη τη στιγμή στέκονταν ακίνητοι φρουρώντας το μνημείο, αρχίζουν έναν εντυπωσιακό βηματισμό με τέντωμα των άκρων τους που αποτελεί εξαιρετικό θέαμα. Τον ίδιο βηματισμό ακολουθούν και οι Εύζωνες που πρόκειται να τους αντικαταστήσουν. Όταν ολοκληρωθεί η μεγαλειώδες τελετουργικό, το οποίο διαρκεί περίπου 15 λεπτά, οι νέοι Εύζωνες βρίσκονται στη θέση τους ακίνητοι για να φρουρούν το Μνημείο, ενώ οι κουρασμένοι συνάδελφοί τους επιστρέφουν με βηματισμό πίσω στο στρατώνα τους για ανάπαυση.

Στις 11:00 το πρωί κάθε Κυριακής, η τελετή αλλαγής της φρουράς είναι τόσο περίτεχνη που πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να την απολαύσει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με τρακτέρ οι αγρότες έξω από το γραφείο του Κώστα Τσιάρα στην Καρδίτσα - «Ζήτησα να φύγει η κλούβα των ΜΑΤ» λέει ο υπουργός
Οι αγρότες ζητούν την άμεση απομάκρυνσή της και προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους, θα φέρουν περισσότερα τρακτέρ στο σημείο, ενισχύοντας την κινητοποίηση
Καρδίτσα: Με τρακτέρ οι αγρότες έξω από το γραφείο του Κώστα Τσιάρα – Ένταση με τους αστυνομικούς
Ανανεώθηκε πριν 44 λεπτά
15
Μετρό Θεσσαλονίκης: Άνοιξε από σήμερα η βασική γραμμή – Το ωράριο για την εορταστική περίοδο
Η λειτουργία θα πραγματοποιείται με πλήρες ωράριο κατά την εορταστική περίοδο, ενώ οι δοκιμές του συστήματος θα συνεχιστούν παράλληλα με την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού
Το Μετρό Θεσσαλονίκης