Ελλάδα

Φωτιά στην Εύβοια: Συγκλονίζει βίντεο με εθελοντές να προσπαθούν να σώσουν το κυνοκομείο Χαλκίδας

«Το Δημοτικό Καταφύγιο Ζώων δεν κινδυνεύει αυτή τη στιγμή. Τα ζώα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος», ενημέρωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Η εικόνα από τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (26.07.2025) στην Εύβοια, παρά τα μικρά σημάδια ανάσχεσης, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Οι εξαντλημένες και διασκορπισμένες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανασυνταχθούν για να περιορίσουν την καταστροφή, καθώς οι άνεμοι παραμένουν ακόμη επικίνδυνοι και η νύχτα προβλέπεται πολύ δύσκολη και μεγάλη.

Το Forecast Weather Greece δημοσίευσε νωρίτερα, ένα συγκλονιστικό βίντεο στο οποίο απεικονίζεται η τιτάνια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών προκειμένου να σώσουν το κυνοκομείο Χαλκίδας.

«Μετά από μεγάλη προσπάθεια σώσανε τη δομή με τα σκυλιά και όλοι είναι καλά», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Σε άλλο βίντεο που ανέβηκε στα social media για το εν λόγω κυνοκομείο, φαίνονται σκυλιά να τρέχουν τρομαγμένα από τη φωτιά.

Στο μεταξύ, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με ανάρτησή της στο Facebook ανέφερε πως το «Δημοτικό Καταφύγιο Ζώων δεν κινδυνεύει αυτή τη στιγμή. Τα ζώα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος».

«Η φωτιά σε πολλά μέτωπα στον Δήμο μας είναι σε εξέλιξη. Δυστυχώς περασε το ποτάμι και κατευθύνεται προς το δάσος Αφρατίου.
Στο ΠΕΙ ειναι σε μερικό έλεγχο προς το παρόν.
Το Δημοτικό Καταφύγιο Ζώων δεν κινδυνεύει αυτή τη στιγμή. Τα ζώα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.
Όλα τα μέσα του Δήμου επιχειρούν», σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε απολογία 83χρονος παππούς στη Ρόδο για σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης εγγονής του με νοητική υστέρηση - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες
Βιασμός κατ' εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικη κάτω των 12 ετών, κατάχρηση ανηλίκου και αιμομιξία είναι οι βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Παιδί 1
Η στιγμή της σύλληψης της 62χρονης Διευθύντριας του ΚΕΠ στη Βοιωτία που έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη - Φωτογραφία ντοκουμέντο
«Έλεγε διάφορες φτηνές δικαιολογίες, όταν υπήρχε κόσμος στα διπλανά σπίτια φώναζε "μαμά μην φωνάζεις, έρχομαι τώρα" για να δείχνει ότι είναι στο μέσα σπίτι» λέει συγγενής της 62χρονης
Η σύλληψη της 62χρονης
24