Ελλάδα

Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ σε Αττική, Εύβοια, Χανιά, Μεσσηνία, Κύθηρα

Δύσκολο βράδυ για αρκετές περιοχές της χώρας - Αγώνας δρόμου να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς μαίνονται οι φωτιές σε Εύβοια, Χανιά, Μεσσηνία και Κύθηρα.

Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν και επιχειρούν αδιαλείπτως σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς.

Παράλληλα προσέθεσε ότι έπειτα από το αίτημα της Ελλάδας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας την Κυριακή 27 Ιουλίου αναμένονται 2 αεροσκάφη από την Ιταλία.

Σχετικά με τη Δροσοπηγή Αττικής ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες.

Επιπλέον τόνισε ότι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, διακομίστηκαν 4 πολίτες στα νοσοκομεία Αγία Όλγα και Ευαγγελισμός και ένας πυροσβέστης διακομίστηκε με εγκαύματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 69 οχήματα, πλήθος εθελοντών και εθελοντικών ομάδων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Αττικής.

Αντιμέτωποι με μια αναζωπύρωση στη χαράδρα κοντά στην οδό Λεύκης είναι εθελοντές και πυροσβέστες που επιχειρούν στο Κρυονέρι.

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή του Κρυονερίου πραγματοποιούνται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στα παρακατω σημεία:
 
– Κόμβος Κρυονερίου στο ύψος του βενζινάδικου «ΕΛΙΝ»
– Οδός Λεύκης από το ύψος της λεωφόρου Κρυονερίου
– Οδός Κολοκοτρώνη από το ύψος της λεωφόρου Κρυονερίου
– Οδός Ιωνίας από το ύψος της Αγίας Τριάδος
– Οδός Ιωνίας από το ύψος της Αγ. Δημητρίου

Ενισχυμένες επίγειες δυνάμεις στα Κύθηρα

Ενισχυμένες είναι οι επίγειες δυνάμεις στις πυρκαγιές σε Κύθηρα  Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, στα Κύθηρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 2 ομάδες δασοκομάντος, 20 οχήματα και εθελοντές.

Σε 139 απεγκλωβισμούς πολιτών από τα Κύθηρα προχώρησε το Σάββατο 26 Ιουλίου του Λιμενικό Σώμα μετά τη μεγάλη φωτιά στο νησί.

Κάτοικοι και τουρίστες είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία Λημνιώνα λόγω της φωτιάς στα Κύθηρα και σκάφος του Λιμενικού μαζί με 3 ακόμη ιδιωτικά σκάφη προσέγγισαν την περιοχή και παρέλαβαν τους πολίτες και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι του Καψαλίου.

Σκάφη του Λιμενικού παραμένουν στην περιοχή καθώς η φωτιά μαίνεται ώστε εάν κριθεί αναγκαίο να συνδράμουν εκ νέου για την ασφαλή μεταφορά των πολιτών.

Συνεχίζεται η μάχη σε τρία μέτωπα στη Μεσσηνία: Κρυονέρι, Μοναστήρι και Αετό

Στην φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί στη Μεσσηνία επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 5 ομάδες δασοκομάντος, 30 οχήματα και εθελοντές με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου. Όπως είπε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε ένας ηλικιωμένος με κινητικά και αναπνευστικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Τιτάνιες οι μάχες που δίδονται με τις φλόγες από το πρωί του Σαββάτου. Εκατοντάδες πυροσβέστες, εθελοντές, οχήματα ακόμα και πολίτες με όποιο τρόπο μπορούν επιχειρούν σε έναν συνεχή, υπεράνθρωπο αγώνα αναχαίτισης των φλογών.

Φωτιά στη Μεσσηνία
Φωτιά στη Μεσσηνία

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών δημιούργησαν την ιδανική συνθήκη για την εξάπλωση πυρκαγιάς.

Η φωτιά στη Μεσσηνία που μαίνεται από το πρωί, πλέον εξελίσσεται σε τρία μέτωπα έχοντας καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της.

Ο συναγερμός που σήμανε για φωτιά στις 11 το πρωί στην Πολυθέα του δήμου Τριφυλίας απαίτησε ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την πρώτη στιγμή. Οι οικισμοί Κρυονέρι, Σελλάς, Μοναστήρι και Αετός έχουν εκκενωθεί, με το 112 να ηχεί πολλάκις για την απομάκρυνση κατοίκων και επισκεπτών στις περιοχές αυτές προς ασφαλή σημεία.

Η μάχη συνεχίζεται ακόμη αυτή την ώρα σε Κρυονέρι, Μοναστήρι και Αετό.

Σε δύσβατη περιοχή η φωτιά στην Εύβοια

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Τριάδα του δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας ο κ. Βαθρακογιάννης σημείωσε ότι εξελίσσεται σε δύσβατη και δυσπρόσιτη περιοχή και προσέθεσε ότι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας συνολικά 6 πυροσβέστες εκ των οποίων 2 με εγκαύματα και 4 με παθολογικά προβλήματα.

Φωτιά στην Εύβοια
Φωτιά στην Εύβοια

Στο σημείο επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, 38 οχήματα και εθελοντές με τη συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων έργου.

Η φωτιά καίει το δάσος στο Αφράτι ενώ το άλλο μέτωπο είναι ένα χιλιόμετρο έξω από τον χωριό Πισσώνας.

Δύσκολη η κατάσταση στα Χανιά

Αναφορικά με τη φωτιά στην περιοχή Τεμένια Χανίων επιχειρούν 110 πυροσβέστες με 5 ομάδες δασοκομάντος.

Στο σημείο που μαίνεται η φωτιά στα Χανιά βρίσκονται 50 οχήματα της Πυροσβεστικής με όλα τα δασκοκομάντος της Κρήτης που συνδράμουν στην Κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ επιχείρησαν δύο ελικόπτερα τα οποία αποχώρησαν με την δύση του ηλίου.

Η φωτιά βρίσκεται μέσα στον οικισμό των Ανύδρων, ενώ είναι πολύ κοντά στον Αζωγυρέ.

Στον οικισμό Ασφενδιλέ έχουν καεί τουλάχιστον δύο σπίτια ενώ έχει καεί ολοσχερώς και ένα αυτοκίνητο, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι πρώτες στιγμές της φωτιάς στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας - Αποκαλυπτικά βίντεο
Άρχισε η αυτοψία στο σημείο της πυρκαγιάς από την πυροσβεστική και από την διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, ενώ επιτόπου βρίσκεται συνεργείο του ΔΕΔΗΕ για να φροντίσει την εκ νέου ηλεκτροδότηση του κτιρίου
Πυρκαγιά σε υπόγειο χώρο του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στη Πάτρα  (EUROKINISSI)
1