Ελλάδα

Οι «Πυρήνες Άμεσης Δράσης» ανέλαβαν την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τα γραφεία του site της «Ομάδας Αλήθειας»

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εντοπιστεί το πρωί της 8ης Νοεμβρίου

Την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τα γραφεία του site της Ομάδας Αλήθειας στην Παλλήνη ανέλαβε η οργάνωση «Πυρήνες Άμεσης Δράσης».   

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εντοπιστεί έξω από τα γραφεία του site της Ομάδας Αλήθειας στην Παλλήνη, το πρωί του Σαββάτου 08.11.2025.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση, οι συντάκτες τους «αφιερώνουν» μεταξύ άλλων την επίθεση «στον αναρχικό αντάρτη πόλης Κυριάκο Ξυμητήρη» που σκοτώθηκε σε έκρηξη στο διαμέρισμα-γιάφκα στους Αμπελόκηπους στις 31.10.2024 και επιτίθεται τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στο ίδιο το σάιτ.

Σχετικά με το ότι τα γραφεία βρίσκονται δίπλα σε παιδικό σταθμό, στην ανακοίνωση παραδέχονται ότι το γνώριζαν εξ αρχής και κάνουν λόγο για «κλάψα που είναι γραφική προπαγάνδα».

Γρηγόρης Δημητριάδης: Δεν θα υποκύψουμε 

Η ανάληψη της ευθύνης προκάλεσε την αντίδραση του Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού. Ο κ. Δημητριάδης επισημαίνει ότι, με την προκήρυξή τους, οι Πυρήνες Αμεσης Δράσης τον στοχοποιούν προσωπικά και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υποκύψει σε καμία απειλή «ούτε των ανώνυμων κουκουλοφόρων ούτε των εντολέων τους».

Σε ανάρτησή του στα social media αναφέρει: «Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της “Ομάδας Αλήθειας” ανέλαβαν οι “Πυρήνες Άμεσης Δράσης”, οι οποίοι με στοχοποιούν προσωπικά από την πρώτη κιόλας παράγραφο της προκήρυξής τους. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη οργάνωση με βάζει στο στόχαστρο, με πρώτη την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό σε οικία της Ελίζας Βόζενμπεργκ», υπενθυμίζει ο κ. Δημητριάδης και συμπληρώνει: «Η απάντηση σε όλους αυτούς είναι ξεκάθαρη: δεν φοβίζουν και δεν τρομοκρατούν κανέναν. Ό,τι ισχύει για τους φίλους μου της Ομάδας Αλήθειας ισχύει και για μένα. Θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και δεν θα υποκύψουμε σε καμία απειλή – ούτε των ανώνυμων κουκουλοφόρων ούτε των εντολέων τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η αδερφή του 17χρονου που δολοφονήθηκε στις Σέρρες - «Ο μικρός μου αδερφούλης δεν προστατεύτηκε, όποιος ξέρει κάτι να μιλήσει»
«Ο αδερφός μου έφυγε αβοήθητος, αυτός ο δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος - Παρακαλώ οποιοσδήποτε χωρίς να φοβάται, αν ξέρει το οτιδήποτε να μιλήσει» λέει η αδερφή του θύματος
Σέρρες
Συναγερμός για την εξαφάνιση-μυστήριο 16χρονης στην Πάτρα - Το ραντεβού με «εξηντάρη», η δεύτερη ανήλικη και η έκκληση της οικογένειας
Η ανήλικη δεν έχει δώσει σημείο ζωής από το πρωί της 8ης Ιανουαρίου και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, την ίδια ημέρα έφτασε με ταξί στην Αθήνα
Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα
Συνελήφθη ένας 55χρονος άνδρας για την φωτιά σε δύο αποθήκες στο Κορωπί - Στάχτη έγιναν εμπορεύματα και εξοπλισμός
Όπως ισχυρίστηκε ο 55χρονος, πριν φύγει από το σημείο έσβησε την φωτιά, ωστόσο άφησε πίσω του μια εστία χωρίς να το αντιληφθεί, η οποία σιγόκαιγε μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας
Κορωπί