Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ATP Cup: «Ζωντανή» η Ελλάδα με «φορτσάτο» Τσιτσιπά (video)

ATP Cup: «Ζωντανή» η Ελλάδα με «φορτσάτο» Τσιτσιπά (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του έναντι του Άλεξ Ντε Μινόρ και με το 2-0 σετ (6-3, 7-5) χάρισε την πρώτη νίκη στην Ελλάδα, στο ATP Cup της Μελβούρνης, στο πρώτο δικό του παιχνίδι για το 2021.

Η team Greece ξεκίνησε με ήττα τις υποχρεώσεις της, καθώς ο Μιχάλης Περβολαράκης δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στον Μίλμαν (2-0 σετ με 6-2, 6-3), αλλά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 1-1 και η “μάχη” με την Αυστραλία θα κριθεί στο διπλό.

Το παιχνίδι

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με φόρα το ματς, προηγήθηκε με 3-0 και έφθασε το τέταρτο σετ στην ισοπαλία, πριν “λυγίσει” τελικά για να πάρει ο Ντε Μινόρ το πρώτο του σετ. Ο Αυστραλός έκανε αμέσως μετά και μπρέικ, αλλά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας “απάντησε” με δικό του μπρέικ και έκλεισε εύκολα στη συνέχεια το σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ ήταν ντέρμπι από την αρχή με τους δύο αθλητές να “κρατούν” με δυσκολία το σερβίς τους μέχρι και το 5-5. Στο 11ο γκέιμ, ο Στέφανος κατάφερε να κάνει το μπρέικ και έτσι απέκτησε και το δικαίωμα να σερβίρει για το ματς, με αποτέλεσμα να κλείσει το σετ με 7-5 γκέιμ και το ματς με 2-0 σετ.

Με τη νίκη αυτή, το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης διαμόρφωσε το 1-1 στο σκορ της Ελλάδας με την Αυστραλία και πλέον οι δύο χώρες θα “λύσουν” τις διαφορές τους στο διπλό, όπου ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί ξανά, μαζί με τον Περβολαράκη.

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις