Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αστέρας λαμπρός στον… τελικό – Ιστορική πρόκριση επί του ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Asteras-PAOK 2-0_ από martelis ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ουσέρο ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον ΠΑΟΚ(2-0) στην Τρίπολη, ανέτρεψε το 2-1 της Τούμπας και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του το “εισιτήριο” για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα βρει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τον Ολυμπιακό. Μοναδική φάση των Θεσσαλονικέων στο ματς το δοκάρι του Λόρενς.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Δώνης: Δυνατό χτύπημα για εμάς – Η ευθύνη πάνω μου!

Μεγάλη και δίκαιη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει στις 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ πήρε ο Αστέρας Τρίπολης. Οι Αρκάδες επικράτησαν στην έδρα τους με 2-0 του ΠΑΟΚ και με το 2-1 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα πήραν το… πολυπόθητο εισιτήριο.

“Μαγική” χρονιά και στις δυο εγχώριες διοργανώσεις για τους Αρκάδες, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε την είσοδο τους στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Απ’ την άλλη, ο ΠΑΟΚ είχε μέτρια εικόνα-όπως και στον αγώνα στην έδρα του, κατέβηκε πολύ επιφυλακτικά στην αναμέτρηση και το… πλήρωσε.

Κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο χωρίς ρυθμό, με τις δυο ομάδες να είναι νευρικές στις κινήσεις τους και να κάνουν αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου αλλά και στην τελική προσπάθεια. Ο Αστέρας ξεκίνησε την αναμέτρηση πιέζοντας ψηλά τον “δικέφαλο του Βορρά”, που περίμενε στην άμυνα του, μιας και το 2-1 της Τούμπας του έδινε ένα… πλεονέκτημα.

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν στην συνέχεια τα… πατήματα τους, ισορρόπησαν τον αγώνα και προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα προς τα καρέ των Αρκάδων. Οι καλύτερες φάσεις σε αυτό το μοιρασμένο,αλλά και “φτωχό” 45λέπτο (δυο όλες κι όλες) ήρθαν μετά τα μέσα του ημιχρόνου. Στο 31′ ο Λόρενς έπιασε σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα -με την βοήθεια του Γεωργακόπουλου- στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο… πεσμένος Αποστολόπουλος έδωσε την εστία της ομάδας του.

Ο Αστέρας ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο στην επανάληψη, θέλοντας να πετύχει το τέρμα που θα του έδινε την πρόκριση στον τελικό. Η υπεροχή των Αρκάδων “καρποφόρησε” στο 61′ με το γκολ-βολίδα του Ουσέρο. Βλέποντας την ομάδα του να μην κάνει τίποτα επιθετικά και να δέχεται γκολ… αποκλεισμού, ο Δώνης πέρασε Ολίσε και Φωτάκη στον αγώνα (νωρίτερα είχε βάλει και τον Λίνο).

Παρόλα αυτά ο Αστέρας δεν απειλήθηκε και κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του και πάλι με τον Ουσέρο (86′). Ο “δικέφαλος του Βορρά” έψαξε το τέρμα που θα έστελνε την αναμέτρηση στην παράταση, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά την εστία των Αρκάδων, που στα εναπομείναντα λεπτά κλείστηκαν στα καρέ τους.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο (90’ Ουρτάδο), Κοντοές, Ναβάρο (40’ Καλαντζής), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (81’ Αλβάρες). 

Στον πάγκο: Μπαντής, Λένσε, Μπακασέτας, Κάφα. 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46’ Έτο), Κατσουράνης, Σίντεφελντ, Λίνο, Κάτσε (70’ Ολίσε), Λαζάρ (78’ Φωτάκης), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης. 

Στον πάγκο: Γλύκος, Ρομπέρ, Κουμαλό, Κίτσιου. 

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά) 
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Κοντιζάς (Πειραιά) 
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε