Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Champions League: Ανάσα για Παρί – Πάρτι για Γιουνάιτεντ! “Μυθικός” Χάαλαντ – Όλα τα γκολ της βραδιάς (video)

Champions League: Ανάσα για Παρί – Πάρτι για Γιουνάιτεντ! “Μυθικός” Χάαλαντ – Όλα τα γκολ της βραδιάς (video)
ΦΩΤΟ Reuters

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νεϊμάρ η Παρί Σεν Ζερμέν “λύγισε” τη Λειψία στο “Παρκ Ντε Πρενς” και είναι πλέον σε θέση ισχύος για την πρόκριση στη φάση των “16” του Champions League. Εμφατική νίκη για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, “οδηγούν” στην πρόκριση τις ομάδες του Χάαλαντ και Ιμόμπιλε. 

Στο πιο σημαντικό και αμφίρροπο ματς του πρώτου μέρους της 4ης αγωνιστικής, η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιζε… τα ρέστα της στο “Παρκ ντε Πρενς” εναντίον της Λειψίας. Το γκολ-πέναλτι του Νεϊμάρ στο 11ο λεπτό ήταν αρκετό για τους Γάλλους να πάρουν τη νίκη με 1-0 και να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Champions League: Πρόκριση με “ξέσπασμα” για την Μπαρτσελόνα και.. άγχος για την Γιουβέντους (videos)

Η Παρί έχει 6 βαθμούς, όσους και η Λειψία, ισοβαθμούν στην 2η θέση του 8ου γκρουπ και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στα δύο ματς που απομένουν, με τους Παριζιάνους ωστόσο να υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας, λόγω των εκτός έδρας γκολ, αφού έχουν ηττηθεί με 2-1 στη Γερμανία.

Για τον ίδιο όμιλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το… αίμα της πίσω μετά την ήττα-σοκ που είχε γνωρίσει στην Τουρκία από την Μπασάκσεχιρ πριν από τρεις εβδομάδες και με το ευρύ 4-1 έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στους “16”  φτάνοντας στους 9 βαθμούς και παραμένοντας στην 1η θέση του 8ου ομίλου.

Champions League: Στους “16” η Τσέλσι και Σεβίλλη με ισάριθμα… buzzer beater! (videos)

Ο Μπρούνο Φερνάντεζ με δύο πανέμορφα γκολ (7΄,19΄) απλοποίησε την κατάσταση για τους “κόκκινους διαβόλους”, ενώ ο Ράσφορντ με πέναλτι στο 35ο λεπτό ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 από το πρώτο ημίχρονο. Ο Τουρούτς μείωσε με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ για τους Τούρκους στο 75′, ενώ ο νεαρός Τζίμς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


Η βαθμολογία στον 8ο όμιλο

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9

2. Παρί Σεν Ζερμέν 6

3. Λειψία 3

4. Μπασακσεχίρ 3

Στον 6ο όμιλο η Ντόρτμουντ “καθάρισε” από το πρώτο ημίχρονο την αναμέτρηση με την Μπριζ, αφού Χάαλαντ (18′) και Σάντσο (45’+1”) της έδωσαν προβάδισμα με 2-0. Ένα ακόμα τέρμα του Νορβηγού στράικερ (έφτασε τα 16 σε μόλις 12 ματς στην καριέρα του στο Champions League) στο δεύτερο ημίχρονο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 και έτσι οι Βεστφαλοί παραμένουν στην κορυφή του 6ου γκρουπ με 9 βαθμούς.

Έναν περισσότερο από την Λάτσιο, η οποία επικράτησε με 3-1 της Ζενίτ, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τσίρο Ιμόμπιλε. Ο Ιταλός επιθετικός άνοξε το σκορ με φοβερό σουτ μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ στια αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κέρδισε ο ίδιος το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα για το 3-1. Ενδιάμεσα είχαν προηγηθεί το 2-0 από τον Παρόλο (22′) και η μείωση με τον Τζιούμπα (25′) που έδωσε προσωρινές ελπίδες στους Ρώσους.

Η βαθμολογία στον 6ο όμιλο

1. Ντόρτμουντ 9

2. Λάτσιο 8

3. Μπριζ 4

4. Ζενίτ 1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις