Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Euro 2020, Ισπανία – Σουηδία: Ο Όλσεν ύψωσε «τείχος» στους Ίβηρες

Euro 2020, Ισπανία – Σουηδία: Ο Όλσεν ύψωσε «τείχος» στους Ίβηρες
Reuters

Η Ισπανία είχε… σαρωτικά ποσοστά στην κατοχή της μπάλας, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα κόντρα στο “τείχος” που ύψωσαν οι Σουηδοί και Όλσεν, στην εστία τους (0-0). Ο Ισάκ “ανέδειξε” τα αμυντικά προβλήματα των Ιβήρων. Δοκάρι οι φιλοξενούμενοι και μεγάλη χαμένη ευκαιρία με Μπεργκ. Μεγάλες επεμβάσεις από τον πρώην πορτιέρε του ΠΑΟΚ.

Πάρα πολλές πάσες γύρω από τη μεγάλη περιοχή, χαμένες ευκαιρίες και τελικά… γκέλα στην πρεμιέρα της στο Euro 2020. Η Σουηδία έπαιξε μαζική άμυνα, η Ισπανία δεν βρήκε τον τρόπο να της προκαλέσει ρήγματα και να νικήσει τν εκπληκτικό Όλσεν κι έτσι το 0-0 είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα αυτό (η πρώτη… λευκή ισοπαλία του τουρνουά) αφήνει Ισπανία και Σουηδία στον 1 βαθμό, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Σλοβακία με 3 (νίκησε την Πολωνία με 3-1). Την ερχόμενη (2η) αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020, οι Σλοβάκοι αντιμετωπίζουν τους Σουηδούς και οι Πολωνοί τους Ισπανούς.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την Ισπανία. Χωρίς να “πατήσει το γκάζι”, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε ξεκάθαρα την κατοχή της μπάλας και με… πάρα πολλές πάσες προσπάθησε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Όλσεν. Απ’ τη μεριά της, η Σουηδία δεν “έπιασε” μπάλα για μεγάλο χρονικό διάστημα κι έτσι περιορίστηκε στο να αμύνεται μαζικά.

Η πρώτη σημαντική φάση του ματς ήρθε στο 16′. Ο Όλμο πήρε την κεφαλιά λίγο πριν τη μικρή περιοχή και ο Όλσεν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μέχρι τη συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, είδαμε και δυο καλά σουτ από τον Κόκε (23′, 29′).

Η Ισπανία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας (έφτασε μέχρι και 81%) και στο 38′ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Η άμυνα των Σουηδών ήταν σε… τρικυμία, έκανε “τσαφ” σε προσπάθεια να διώξει, η μπάλα πέρασε, ο Μοράτα πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, από εκεί που η Σουηδία ήταν… εξαφανισμένη επιθετικά, κατάφερε στο 41′ να αγγίξει το γκολ. Ο Ισάκ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή της Ισπανίας, από ασίστ του Μπεργκ, έκανε αρχικά την ντρίμπλα και εν συνεχεία το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στα πόδια των αμυντικών της Ισπανίας, εν συνεχεία να χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στο τέλος να “αναπαύεται” στα χέρια του Σιμόν. Στην τελευταία φάση του πρώτου 45λέπτου, ο Όλσον έδιωξε το μακρινό σουτ του Όλμο.

Η Ισπανία διατήρησε το ίδιο στιλ παιχνιδιού και στην επανάληψη, με τον Μοράνα να αποτυγχάνει να σκοράρει στο 50′, με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στην άμυνα τς όμως είχε προβλήματα, με τον Ισάκ να προσπαθεί να τα εκμεταλλευτεί. Στο 61′ ο επιθετικός της Σοσιεδάδ “χόρεψε” την άμυνα των Ιβήρων, έδωσε ασίστ στον Μπεργκ, αλλά ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

Οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, για να τονώσουν τις ενδεκάδες τους, για την… τελική ευθεία του ματς. Η Ισπανία έκανε το γήπεδο να… γείρει, αλλά παρά την τεράστια πίεση που άσκησε, δεν κατάφερε να νικήσει την άμυνα των Σουηδών και τον εκπληκτικό Όλσεν. Στο 90′ ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έδιωξε με το πόδι την κοντινή κεφαλιά του Μορένο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις